Dogaseverler Hakkari'yi Kesfediyor

Cilo Dogaseverler Kulubü ve Yüksekova Turizm öncülügünde yapilan doga turu kapsaminda 78 dogasever Kaval Selalesi’ni gezdi.

Dogaseverler Hakkari'yi Kesfediyor
Cilo Dogaseverler Kulubü ve Yüksekova Turizm, bölgenin güzelliklerini kesfetmeye ve tanitmaya devam ediyor. Düzenlenen gezi programinda 78 kisilik dogasever grup, Hakkari’deki Kaval Selalesi’ni gezdi. Cengiz Topel Caddesi’nde sabah saatlerinde bir araya gelen dogaseverler, minibüsle selaleye dogru hareket etti. Burada doga güzellikleri kesfeden dogaseverler, bol bol hatira fotografi çekti.

Dogaseverlerden çevre kirliligine tepki

Dogaseverler, bölgede piknikçilerin geride biraktiklari çöpleri temizleyerek vatandaslari duyarli olmalarini istedi. Gezi hakkinda açiklamalarda bulunan kulübün denetim kurulu Baskani Yahya Gürle, "Bölgemizde bulunan güzellikleri dogaseverlere tanitmak ve tarihi degerlerimizin kesfedilmesini saglamak için gezilerimi her hafta sonu düzenliyoruz. Çok güzel bir gezi oldu, çok mutlu olduk. Fakat bölgeye gelen bazi vatandaslarimiz ne yazik ki piknik yaptiktan sonra çöplerini etrafa birakip gitmis bizler buraya yerli yabanci birçok turist getiriyoruz. Bizi böyle tanimalarini istemeyiz. Bu konuda daha duyarli olmamamiz gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA