Cumhuriyet'in 100'Üncü Yilina Özel Hazirlanan 'Al Sancagin Gölgesinde Anadolu' Sergisi Ziyarete Açildi

Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destegiyle Cumhuriyet’in 100’üncü yilina özel 100 fotografin yer aldigi “Al Sancagin Gölgesinde Anadolu” isimli sergi ziyarete açildi.

Cumhuriyet'in 100'Üncü Yilina Özel Hazirlanan 'Al Sancagin Gölgesinde Anadolu' Sergisi Ziyarete Açildi
Rami Kütüphanesi’nde Cumhuriyet’in 100’üncü yilina özel 100 fotografin yer aldigi “Al Sancagin Gölgesinde Anadolu” isimli serginin açilisi yapildi. Fotograf sanatçisi Resul Çelik’in eserlerinin yer aldigi sergide Anadolu’daki kültürün ve tarihinin yani sira vatan sevdasini da yansitan fotograflar yer aliyor. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destegiyle düzenlenen sergi 16-29 Temmuz tarihleri arasinda vatandaslarin begenisine sunulacak. Sergide yer alan fotograflari binlerce fotograf arasindan seçtigini dile getiren sanatçi Çelik, Anadolu’yu, tarihi ve vatan sevdasini bir arada anlatmak istedigini dile getirdi.

Sergi hakkinda konusan Fotograf Sanatçisi Resul Çelik “Bu sergiyi 15 Temmuz ve yüzüncü yila özel açtik. 27 yildir Türkiye’nin tarihini, dogasini, yasamini anlatip, bayrak gördügüm her yerde de deklansörüme dokundum. Vatan millet sevgisini ve Anadolu’yu içeren bu sergiyi açtik. 100’üncü yila özel 100 eserin yer aldigi bu sergiye tüm vatandaslarimizi bekliyoruz. Bu sergi bizi çocuklugumuza götürecek. Vatan sevgisinin ne kadar birlestirici oldugunu gösteren bir sergi. Bayrak, tarihimiz, dogamiz hepsi bu sergide yer aliyor. Binlerce fotograf çekmisim. Bir çoguna kiyamayip baska bir sergiye koyarim diye koymadim. Fotograflarin hepsi birbirinden özel. Fotograflarda hem bir bayraga ne kadar bagli oldugumuzu gösteren, hem ne kadar tarihi yapilara sahip oldugumuzu gösteren, hem de Anadolu insaninin ne kadar içten oldugunu gösteren bir sergi. Bu sergiye gelen çocuklugu, Anadolu’yu ve vatan sevgisini görebilir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA