Çorum'da '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Etkinlikleri

Çorum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle program düzenlendi.

Çorum'da '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Etkinlikleri
15 Temmuz ruhuyla Kades Meydani’nda bulusan Çorumlular ilk gün gibi yine tek yürek oldu. Çorum Belediyesi Mehter takiminin gösterisi ile baslayan program Kur’an-i Kerim tilaveti ve Müftü Sahin Yildirim tarafindan yapilan dua ile devam etti.

Programda bir konusma yapan Vali Zülkif Dagli, 15 Temmuz hain darbe girisiminin aziz milletimizin birligine bütünlügüne bagimsizligina kasteden alçakça bir girisim ve demokrasimize yapilan çok büyük bir saldiri oldugunu söyledi.



Türk halkinin demokrasi ve seçilmis iradeyi korumak için 15 Temmuz’da destansi bir direnis gösterdigini vurgulayan Vali Dagli, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla sokaga dökülen Türk milletinin gösterdigi cesaret ve kararlilik hain girisimi geri püskürttü. Milletimiz verdigi bu ikinci Kurtulus mücadelesi ile bagimsizligindan asla vazgeçmeyecegini bir kez daha ilan etti. Onurlu dik durusuyla birlik beraberlik ve kardeslik ruhunun bu topraklarda sonsuza kadar yasayacagini gösterdi. Devlet, millet bütünlesmesiyle ortaya konulan bu mücadelemiz demokrasiye sahip çikma noktasinda tüm dünyaya örnek teskil etti. Bunlar çok önemli degerlerdir. Bu milletin zaferidir. Bu yüce Türk milleti bin yil önce Malazgirt’te hangi inançla ve kararlilikla Anadolu’nun kapilarini bizlere açmissa Çanakkale Savasi’nda Kurtulus Savasi’nda Kibris Baris Harekati’nda ve 15 Temmuz’da ayni mücadeleyi yapti. Ancak ne yaparlarsa yapsinlar hangi hainligi düsünürlerse düsünsünler Malazgirt ruhumuzu, Çanakkale ruhumuzu, milli mücadele ruhumuzu her zaman koruyacagiz. Bu aziz millet ülkemizi Türkiye’nin gelecegini, ay yildizli bayragi namertlere çignetmedi, çignetmeyecek” dedi.

“Tüm halkimiz bilmektedir ki bunlar dün Asala, bugün ise FETÖ, PKK ve DEAS olarak karsimiza dikilmektedir” diyen Vali Dagli, “Bugün birligimizi, kardesligimizi istemeye ser güçler çirkin senaryolarindan kirli oyunlarindan geri durmayacaklar ve isimleri degismek suretiyle karsimiza geri geleceklerdir. Çünkü bunlar 100 yil önce Sevr’i ve emellerini gerçeklestiremeyenlerin uzantilaridir. 15 Temmuz vesilesiyle toplumsal hafizamizi tutacagiz. Demokrasimizi daha fazla güçlendirecegiz. Sehitlerimizi ve gazilerimizi her daim anacagiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da önüne çikartilacak her engeli asacak güce imkânina ve kararliliga sahiptir. Bunun için ihtiyacimiz olan en önemli sey milletimizin birligi ve beraberligidir. Millet olarak bunlarin karsisinda durduk bundan sonra da duracagiz. Bu oyunlara karsi bilinçli olmak, birligimize ve beraberligimizi güçlendirmek kardeslik duygularimizi pekistirmek ortak varligimiz olan cumhuriyetimize sahip çikmak ülkemiz ve milletimizi yarinlara tasimak için azim ve kararlilikla çalisacagiz” seklinde konustu.

Programa AK Parti Çorum milletvekilleri Yusuf Ahlatci ve Oguzhan Kaya, Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Naim Çetinkaya, Il Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Bektal ve protokol üyeleriyle, vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA