Çocuklar Erzurum'da Demokrasi Nöbeti Tuttu

Aile ve Sosyal Hizmetler Erzurum Il Müdürlügü tarafindan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla koruma ve bakim altinda kalan çocuklar tarafindan demokrasi nöbeti programi düzenlendi.

Çocuklar Erzurum'da Demokrasi Nöbeti Tuttu
Palandöken Sosyal Hizmet Merkezinde gerçeklesen program Kuran-i Kerim tilavetiyle basladi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hasan Aykut, burada yaptigi konusmada çocuklara milli suur kazandirmak için programi düzenlediklerini ifade etti.

“Demokrasimize ve bagimsizligimiza sahip çikacagiz”

Aykut konusmasini söyle sürdürdü: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle burada toplanmis bulunmaktayiz. Bundan tam sekiz yil önce, milletimizin bagimsizligina ve demokrasisine kast eden hain bir darbe girisimi yasandi. Ancak milletimizin kahraman direnisi sayesinde bu hain kalkisma bertaraf edildi ve ülkemiz yeniden aydinlik günlere kavustu. Cumhurbaskanimizin da dedigi gibi, "15 Temmuz, sadece bir darbe girisiminin önlenmesi degil, ayni zamanda milletimizin kendi iradesine, gelecegine sahip çikma kararliliginin bir ifadesidir." Bugün burada, bu kararliligi ve azmi bir kez daha yad etmek, sehitlerimizi rahmetle anmak ve gazilerimize minnetlerimizi sunmak için toplandik. Bu millet, hiçbir zaman esaret altinda yasamamistir ve yasamayacaktir.” Bizler, bu aziz milletin evlatlari olarak, demokrasimize ve bagimsizligimiza sahip çikma görevini kararlilikla sürdürecegiz”

“15 Temmuz’da gösterilen kahramanliklari unutturmayacagiz”

Aykut programa katilan çocuklara hitaben sunlari söyledi: “Sevgili çocuklar, sizler bizim gelecegimizsiniz. 15 Temmuz’da gösterilen kahramanliklari unutmadan, bu ülkenin degerlerine sahip çikarak, birlik ve beraberlik içinde, daha aydinlik yarinlara dogru yürüyeceksiniz. Sizlerin hayalleri bizlere umut vermekte ve gelecek nesillerin de ayni kararlilikla bu ülkenin bayragini dalgalandiracagini göstermektedir. Demokrasi ve milli birlik ugruna verdigimiz mücadeleyi, asla unutmadan ve unutturmadan, gelecek nesillere aktarmaya devam edecegiz” dedi.

Basarili ögrenciler ödüllendirildi

15 Temmuz Gazileri Riza Demir ve Ahmet Kagizmanli, 15 Temmuzda yasadiklari süreci anlattilar. Programda 15 Temmuz ruhunu yasatmak için düzenlenen resim ve siir yarismasinin sonuçlari da açiklandi. Resim kategorisinde 40, siir kategorisinde 34 çocuk yarismaya katildi.

Dereceye giren çocuklarin 15 Temmuz temali siirlerini okumasi duygusal anlar yasatti. Ayrica, 15 Temmuz temali resim sergisi ziyaret edilerek çocuklarin sanatsal yetenekleri sergilendi. Serginin ardindan tuval üzerine 15 Temmuz görselleri çizimi ve boyanmasi, bayrak boyama etkinligi gibi atölye çalismalari gerçeklestirildi.

15 Temmuz sehit yakinlari ve gaziler esliginde, çocuklar büyük bir Türk bayragi görseli olusturdular. Program, ok aticiligi gibi sportif ve kültürel aktivitelerle devam etti. Vatan ve kahramanlik türküleri temali konser ile etkinlikler zenginlestirildi. Programda "Ben ve Babam-Vatan" filmi izlenerek günün anlam ve önemi bir kez daha çocuklara aktarildi. Asker kiyafetli çocuklar programda nöbet degisimi yapti. Programda 15 Temmuz’un ruhu, Erzurum’da genç nesillere aktarildi. Programa Palandöken Kaymakami Ugur Tutkan, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hasan Aykut, kamu kurum temsilcileri ve STK yöneticileri katildi.

Tutkan ve Aykut resim ve siir dalimda dereceye giren çocuklara çesitli hediyeler verdiler.
Kaynak: İHA