Bu Festivalde Yüzlerce Kisi Kol Kola Girip Horon Oynadi

Sakarya’nin Hendek ilçesinde bu sene üçüncüsü düzenlenen Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali’nde yöresel ürünlerin tanitiminin yani sira yüzlerce kisi kol kola girerek horon oynadi.

Bu Festivalde Yüzlerce Kisi Kol Kola Girip Horon Oynadi
Hendek Karadeniz Havalisi Kültür, Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan bu sene üçüncüsü düzenlenen Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali kapali pazar alaninda gerçeklesti. 3 gün süren festivalde yöresel ürünlerin tanitiminin yani sira yöresel sarkicilarda sahne aldi. Kemençe, davul ve zurna esliginde katilimcilar doyasiya eglenirken yüzlerce vatandas, kol kola girip horon oynadi. Festivalde dernekleri için hayir panayiri düzenleyen SAKE Dernek Baskani Erdal Aydin, “Bu festivalde içecek ve yiyecek getirdik. Gelirleri dernegimiz için envanter alimlarinda kullanilacak. Ayrica burada arama ve kurtarma dernegi olarak faaliyetlerimiz hakkinda da katilimcilara bilgiler veriyoruz” dedi.



“Buram buram Karadeniz kokuyor”

Karadeniz Havalisi Kültür, Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Erol Çetinkala, “Festivalimiz 3 gün sürdü ve çok güzel oldu. Bu festivalin gayesi, kültürümüzü insanlara ve bölgede bulunan Karadenizlilere tanitabilmek için yaptik. Burada tamamen Karadeniz’in yöresel yemekleri, kiyafetlerini, ürünlerini yansittik. Bu festivale destek veren herkese tesekkür ediyorum” derken Festivale katilan Beyza Hilal Keskin, “Buram buram Karadeniz kokuyor. Karadeniz’e ait yöresel ürünler, yemekler ve kiyafetler var. Bu sene üçüncüsü düzenledi ve ben bundan öncekilere de katilim sagladim” diye konustu.

Kaynak: İHA