Bozüyük'te 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programi

Bozüyük’te “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle anma programi ve çesitli etkinlikler düzenlendi.

Bozüyük'te 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ilk olarak Bozüyük Intikamtepe Sehitligi’nin ziyaret edilmesi ile basladi.

Sehitlik ziyaretinde sehitlerimiz için saygi durusunda bulunularak saygi atisi yapildi, Istiklal Marsimiz okundu. Protokol üyeleri tarafindan Sehit mezarlarina karanfil birakildi. Ilçe Kaymakami Adem Öztürk’ün sehitlik ani defterini imzalamasinin ardindan ise sehitlerimiz için Kuran-i Kerim Tilaveti okunarak dualar edildi. Anma törenleri aksam saatlerinde 15 Temmuz Parki’nda düzenlenen “15 Temmuz” konulu Resim ve El Isi Sergisi’nin açilisi ile devam etti. Daha sonra park alanindan Cumhuriyet Meydani’na kadar protokol üyelerinin de katilimiyla “Sehitlerimize Saygi Yürüyüsü” yapildi. Cumhuriyet Meydani’nda devam eden anma programi sehitlerimiz için saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsimizin okunmasi ile basladi.

Sehitlerimiz için Kuran-i Kerim tilaveti okunarak dualar edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konusma Ilçe Kaymakami Adem Öztürk tarafindan yapildi. Kaymakam Öztürk’ün konusmasinin ardindan günün anlamina uygun bir siir okunarak Cumhurbaskanligi tarafindan hazirlanan 15 Temmuz Belgeseli izlendi. Programin devaminda ise Mehteran Takimi gösterileri, Halk Oyunlari ekiplerinin Efe Oyunu, Kiliç Kalkan gösterisi ve Seymen gösterisi, Semazen Gösterisi, siir sunumlari ve müzik toplulugunun gösterisi yer alirken ayrica Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasi izlendi.

Saat 00:13’te tüm camilerde sela okunmasi ile demokrasi nöbeti basladi.

Programda ayrica Bozüyük Belediyesi tarafindan vatandaslara Türk Bayragi dagitilarak çay ve çorba gibi çesitli ikramlarda bulunuldu.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programina Kaymakam Adem Öztürk, Garnizon Komutani Mühimmat Binbasi Caner Yilmaz, Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, Ilçe Jandarma Vekili Jandarma Tegmen Bekir Sungur, Emniyet Müdürü Orhan Bozdemir, Kent Konseyi Baskani Nermin Nalbantoglu, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sehit aileleri, gaziler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA