Bilecik'te 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma ve Kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Bilecik'te 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsaminda, Osmaneli Belediye Baskanligi bahçesinde program düzenlendi.

Düzenlenen Törene Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Baskani Bekir Torun, Cumhuriyet Savcisi Ilyas Öner, Jandarma Komutani Tegmen Mustafa Güzel, Emniyet Müdürü vekili Emniyet Amiri Selçuk Karakas, ilçe protokolü, sehit yakinlari, gaziler ve çok sayida vatandasin katildigi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programi Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Rüstem Pasa Camii imam hatibi Kadir Sungur’un Kur’an-i Kerim okumasiyla basladi.

Programda, 15 Temmuz belgeseli sinevizyon gösterimi yapildi. Sehit Osman Er Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi tarafindan "30 Kus" siiri okundu.

Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Baskani Bekir Torun günün anlam ve önemini belirten konusmalarini yapti.

Daha sonra Ilçe Müftüsü Recep Isildar tarafindan, 15 Temmuz günü vatanimizi ve kutsal bayragimizi cani pahasina koruyan sehitlerimiz ve gazilerimiz dualarla yad edildi. Vatanimizin birligi ve beraberligi için dualar okundu. Ilçedeki camilerden ayni anda salalarin verilmesiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA