Bayburt'ta Saganak Yagis Ve Firtina Etkili Oldu Açiklamasi Çanak Anten Koptu Yollardan Çamur Akti

Meteorolojinin sari kodlu uyari vererek, kuvvetli yagis uyarisinda bulundugu Bayburt’ta, saganak yagis ve firtina etkili oldu. Rüzgarin etkisiyle bir evin çanak anteni koptu, yola savruldu, çati oluklari kelepçelerinden ayrildi. Firtina sonrasi aniden bastiran yagis nedeniyle su birikintileri olustu, yollar adeta göle döndü. Yagmurun tasidigi topraklar nedeniyle sokak aralarinin çamurla kaplandigi görüldü.

Bayburt'ta Saganak Yagis Ve Firtina Etkili Oldu Açiklamasi Çanak Anten Koptu Yollardan Çamur Akti
Gök gürültülü saganak öncesi bahçesinde kiraz toplayan Sahap Imaç isimli bir vatandas muhabirin "Yagmur geliyor, agacin altindasiniz simsekten, yildirimdan korkmuyor musunuz? Bir yandan rüzgarla bogusup, bir yandan kiraz toplamak zor olmuyor mu?" sorusuna, "Korkmuyorum, Allah’in dedigi olur, abdestimi almisim kiraz topluyorum, o vekil ne demisse o olur. Ayrica zor olmuyor, biz alismisiz. Fazla bir isim yok, kizarmis olan kirazlari toplayip birazdan gidecegim. Su havanin güzelligine bakin, kurban olayim yazina da, kisina da" yanitini verdi.

Yagmurdan islanan yavru kediye mahalleliden yardim eli

Yagmurdan kaçan bir yavru kedinin siginacak yer bulamayinca sirilsiklam oldugunu gören Singah Mahallesi sakinleri, yavru kediye yardim eli uzatti. Islandigi için titreyen kedinin karnini doyuran mahalleli, yagmur duruncaya dek kediyi yagis almayan bir yerde korudular. Yagmurun durmasiyla birlikte yavru kedi daha sonra mahalleden uzaklasarak annesinin yanina gitti.

Yagmur altinda çali süpürgeli temizlik

Singah Mahallesi sakinlerinden bir vatandas ise yagmuru firsat bilerek sokagini bir güzel yikadi. Çali süpürgesiyle biriken sulari süpüren vatandas bereket yagdigini belirterek, su harcamadigini sudan tasarruf ettigini söyledi.



“Alisik olmadigimiz bir iklimle karsi karsiyayiz Insan düzelirse dünya düzelir"

Insanlarin dogaya zarar verdigini, iklimlerin insan eliyle degistigini savunan Enis Arslan isimli vatandas, "Insan düzelirse dünya düzelir" diyerek, "Alisik olmadigimiz bir iklimle karsi karsiyayiz. Bayburt’ta yagmurun etkili oldugu bir Temmuz ayi yasamaktayiz. Dua edelim rabbim bunun sonunu hayra çevirsin. Bu havalar, bu iklim degisikligi bir seylerin degismesiyle oluyor. Insanlarin kimlikleri, kisilikleri degisince havalarin degismesi de bir din adami olarak bana normal gibi geliyor. Insan düzelirse, dünya düzelmis olur, yagmurlar da tam zamaninda yagar. Bizim burada genelde yagmurlar Mayis aylarinda yagardi, halk tabiriyle kirk ikindiler diye bilinen yagmurlarin 1-2 ay önce yagmasi gerekirken, bu yagmurlar bir ay gecikmeli yagiyor. Insallah bu yagmurlar vatandaslarin tarlalarina zarar vermez. Geçen gün dolu yagdi, çiftçilere bayagi zarari oldu. Burasi imtihan dünyasi, bu yerin imtihan dünyasi oldugunu ve bu imtihanin kimden geldigini unutmayacagiz. Biz kendimizi düzeltip, dua edersem insallah havalarda düzelecek. Insan düzelirse dünya düzelir" dedi.

Kaynak: İHA