Bayburt'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Dolayisiyla Etkinlikler Yapildi

Bayburt’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla etkinlikler düzenlendi.

Bayburt'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Dolayisiyla Etkinlikler Yapildi
Etkinlikler kapsaminda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Yürüyüsü’nde, protokol üyeleri ve yüzlerce vatandas ellerinde bayraklarla temsili Bamsi Beyrek ve Dede Korkut karakterleri ile mehteran esliginde Tas Köprü’den baslayip Saray Bahçesi’ne kadar yürüdü. Yürüyüse Atli Spor Kulübü sporculari da atlariyla eslik etti.

Yürüyüsün ardindan tören alanina geçildi. Saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi’nin okunmasi, Kur’an-i Kerim tilaveti ve Il Müftüsü Bayram Danaci tarafindan dua yaptirilmasiyla baslayan törenler mehteran takimi konseri ile devam etti. Konserin ardindan 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi yapildi.

Tören alaninda konusma yapan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, “Sanli bayragimizin dalgalandigi her karis toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlariyla ödeyen, vatanin birlik ve bütünlügü ugruna canlarini feda eden Aziz Sehit ve Kahraman Gazilerimizi, minnet, sükran, rahmetle aniyorum. Çok kiymetli ailelerine sevgi ve saygilarimi sunuyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Bestepe’de gerçeklestirilen 15 Temmuz etkinliklerinde yaptigi konusma canli yayinla izlendi. Sehitlerimiz anisina siirler okundu, dualar edildi ve temsili Dede Korkut karakteri Kurban Çil tarafindan Dede Korkut duasi okundu.

Etkinlikler kapsaminda düzenlenen “15 Temmuz Sehitleri Sancak Kosusu”nda Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’a sancak takdimi yapildi. Ögretim üyeleri ve ögrencilerinden olusan koro tarafindan kahramanlik türküleri seslendirildi ve Bayburt Müftülügü ilahi grubu sahne aldi.

Saatler 00.13’ü gösterdiginde ülke çapinda es zamanli olarak minarelerden sala sesleri yükseldi. Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Demokrasi Nöbeti’nin tutulmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA