Avcilik Kültürü Selçuklu Av Köskü'nde Yasatilacak

Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, Selçuklu dönemi kösk mimarisinin nadir örneklerinden olan Sedre Av Köskü’nün 2 ay içerisinde avcilik kültürünün sergilendigi özel bir mekan olarak ziyarete açilacagini söyledi.

Avcilik Kültürü Selçuklu Av Köskü'nde Yasatilacak
Selçuklu dönemi yapilarindan günümüze kadar ayakta kalan tarihi eserlerden Sedre Av Köskü, Alanya Belediyesi tarafindan kültür turizmine kazandiriliyor. Demirtas Mahallesi Sedre Çayi kenarinda bulunan 2 katli köskün iç ve dis mekan düzenlemesi tamamlandi. 8 asirlik tarihiyle dikkat çeken Sedre Av Köskü’nün iç mekaninda geçmisten günümüze avcilik tarihi, siyah beyaz fotograflar ile Alanya av kültürü ve köskün mimari yapisi anlatilirken, dis mekanda ise Anadolu’daki Selçuklu av köskleri ve Alanya çevresindeki av köskleri aktariliyor. Ayrica köskte, çocuklar için de çesitli etkinlik alanlari olusturuldu. Çocuklarin tarihi mekanlara olan ilgisini arttirmak için avciligin anlatildigi panolar, eglenceli oyun tahtalari ve özel tasarim çesitli hayvan figürleri alana yerlestirildi.

Sedre Köskü’nü iki ay içinde ziyarete açacaklarini belirten Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, “Bu tarihi yer ile alakali hazirliklarimizi tamamladik. Önümüzdeki günlerde ziyarete açacagiz. Kültür turizmine kazandirdigimiz tarihi yapilari koruyarak, gelecek nesillere aktarmaya devam edecegiz. Sayin Mustafa Aras döneminde baslanan bir proje olan Sedre Av Köskü, yarim kalmis bir durumdaydi. Iç ve dis mekan tanzimlerini bitirdik ve 2 ay içerisinde vatandaslarimizin ziyaretine açacagiz. Tarihimize, kültürümüze isik tutan eserleri ayaga kaldirmak için çalismalarimiza devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA