Ahlat'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla bir program düzenlendi. Program Ahlat Kaymakamligi önünden bayrak yürüyüsüyle basladi.

Ahlat'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü
Dev Türk bayragi ile yürüyen kalabalik sik sik ‘Sehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganlari atti. Yürüyüsün ardindan ilçenin yukari çarsi meydaninda devam eden program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Daha sonra bir konusma yapan Ahlat Kaymakami Batuhan Bingöl, “15 Temmuz, vatanimizin bölünmez bütünlügünün, milletimizin azim ve kararliliginin, milli birlik ve beraberliginin bütün dünyaya bir kez daha gösterildigi tarihi bir gün, dünya toplumlarina ve devletlerine ders veren bir destandir. Fethullahçi terör örgütü tarafindan yapilan hain darbe girisimi karsisinda halkimiz sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarini doldurarak namlularin, tanklarin, helikopterlerin, uçaklarin karsisina dikilerek bu menfur girisimi engellemistir. O gece bu kahraman millet, büyük bir isgal girisimini engellemis; kutsal vatan topragini haçli isgaline terk etmek isteyenlere bir kez daha tarihi bir ders vermistir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in bir isaretiyle yüzbinler, milyonlar meydanlara inmis ve Türk Milleti iradesini ortaya koymus, liderinin yaninda adeta devlesmistir” dedi.

Ahlat Belediye Baskani Yavuz Gülmez ise, bundan 8 yil evvel gerçeklesen ve halkin iradesini hiçe sayarak devletin kilcal damarlarina kadar sinip devleti ele geçirmek isteyen FETÖ belasini lanetlemek ve bu mesum darbe girisimini engellemek için canlarini ortaya koyan sehit ve gazileri anmak için bugün burada toplandiklarini belirterek, “15 Temmuz 2016 gecesi necip milletimiz, kendine yakisan bir feraset örnegi göstererek gögsünü silahlara, tanklara ve uçaklara siper ederek bir kez daha, bizden görünüp ama bütünüyle dis mihraklarin güdümünde olan hain fetö darbe girisimini engellemistir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in bir tek sözüyle aziz milletimiz; sokaklari, caddeleri, havaalanlarini hatta hainlerin kendilerine siginak ettikleri bazi askeri alanlari darbecilere dar etmis ve elhamdülillah Rabbim bizlere bir kez daha hainler karsisinda muzafferiyet nasip etmistir. Tarih bilincimizi artirarak, milli ve manevi degerlerimizi yücelterek birlik ve beraberligimizi taçlandirmaliyiz. Bunun için de vatanimizi payidar kilip her türlü hain girisimleri gerçeklestirmek isteyenlere gereken cevabi dik durarak, direnerek ve unutmayarak vermeliyiz. Bu vesileyle 15 Temmuz 2016 gecesi vatanini cani pahasina savunan sehitlerimize rahmet, geride kalanlara sabir, gazilerimize saglik ve afiyet temenni ediyor, sizleri de Allah’a emanet ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan program Kur’an-i kerim tilaveti, dua ve ilahilerin okunmasiyla devam etti. Daha sonra video gösterimi ve ögrenciler tarafindan siirler okundu.

15 Temmuz programi Mevlidi serif okunmasiyla devam etti.

Programa kurum amirleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA