98'Lik Delikanli 48 Yasindaki Otomobilini 15 Yildir Garajinda Sakliyor

Sivas’ta yasayan 98 yasindaki Kaya Bulut, yarim asir önce aldigi aracini satmaya kiyamadi. Bulut, yaklasik 15 yildir garajda sakladigi aracini tamir ettirerek tekrar binip gezmek isterken cenazesinin de bu araçla kaldirilmasini istiyor.

98'Lik Delikanli 48 Yasindaki Otomobilini 15 Yildir Garajinda Sakliyor
Sivas’ta yasayan 98 yasindaki Kaya Bulut, yaklasik yarim asir önce aldigi ve uzun yillar kullanarak binlerce kilometre yol katettigi aracini satmaya kiyamadi. Aracini 15 yil önce emekliye ayirdiktan sonra garajinda saklayan Bulut, simdi onu yenileyerek tekrar trafige çikmanin hayallerini kuruyor. Öldükten sonra cenazesinin bu araçla tasinmasini vasiyet eden Bulut, "Bu arabayla birçok vilayete firin yapmaya gittim. En önemlisi de hacca gittim. Simdilerde bu araci tekrar çalistirmak istiyorum" dedi.



Yarim asirlik araciyla dört günde hacca gitti

Araciyla dört gün süren yolculugun ardindan hacca gittigini söyleyen 98 yasindaki Bulut, "Bu arabayi ben 1976 yilinda aldim. Tüm arabalardan güzeldi. Yurt disindan gelen bir gurbetçiden aldim. Bu arabayla birçok vilayete firin yapmaya gittim. 1977 yilinda hacca gittim. Annemi ve dayimi da götürdüm. Bu arabayla hacca dört günde gittim. Arabami satmak istemiyorum. Garaja koyduk yaklasik 15 senedir burada duruyor. Tekrar çalistirmak istiyorum" diye konustu.



"Halen arabayi çalistirip binip gezecegini söylüyor"

"Babam bu araci asla satmiyor, tekrar tamir ettirip binecegini söylüyor" diyen Nevzat Bulut ise, "Bu araba 48 yildir bizde. Yaklasik 15 yildir da burada garajda duruyor. Plakasi falan bile halen duruyor ancak trafikten düstügü için burada duruyor. Gelip geçen gören sasiriyor soruyor. Babam asla satmiyor. Ben bunu yaptirip tekrar çalistiracagim diyor. Böyle bir tutkusu var. Su an 98 yasinda. Halen arabayi çalistirip binip gezecegini söylüyor. Ben ölürsem beni bu arabayla götürün diye bize vasiyet etti. Bu araba çalismazsa bile at arabasinin arkasina baglayin benim cenazemi de bu arabaya koyup yukari tekkeye beni bu arabayla götürün diyor. Babam firin ustasiydi. Türkiye’nin dört yanina firin yapti. O firinlarin tüm malzemesini bu arabayla tasirdi. Bu araba tam bir emektar" seklinde konustu.

Kaynak: İHA