Yozgatli 15 Temmuz Gazileri O Geceyi Anlatti Açiklamasi Tanka, Topa, Uçaga Karsi Iman Güçleriyle Direndiler

Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) tarafindan düzenlenen 15 Temmuz hain darbe girisimi gecesi Ankara’da gazi olan Yozgatli Durak Tetik (40) ve Senol Yesil (37), hain kalkismanin 8. yilinda o geceyi anlatti.

Yozgatli 15 Temmuz Gazileri O Geceyi Anlatti Açiklamasi Tanka, Topa, Uçaga Karsi Iman Güçleriyle Direndiler
15 Temmuz gecesi hain darbe kalkismasi sirasinda ayri ayri kahramanlik gösteren Yozgatli gaziler, yasadiklari o anlari anlatti. Hain darbe girisiminde vücuduna isabet eden sarapnel parçalariyla yaralanan ve sag bacagini kullanamaz hale gelen 15 Temmuz gazisi Durak Tetik, o gece agabeyi, kardesi ve yegeni ile birlikte darbecilere karsi direnmek için meydanlara kostu. Cumhurbaskanligi Külliyesi´nin önünde vücuduna isabet eden sarapnel parçalariyla yaralandi. 38 gün hastanede kaldi, 5 kez ameliyat oldu, 1.5 yil tedavisi sürdü. Su an da bacaginda ortez var ve koltuk degnekleriyle hayatina devam ediyor. Gazi Tetik, o geceyi ve sonrasinda yasadiklarini ilk günkü duygu ve düsünce ile anlatti. 15 Temmuz gecesi Genel Kurmay Baskanligi önünde helikopterden atilan kursunlara hedef olan ve gazi olan Senol Yesil ise o gece yasananlari ve nasil gazi olduklarini anlatti.

15 Temmuz gecesi vatanin istiklâli ve istikbâli için sokaklara dökülen binlerce kahramanlar arasinda yer alan Yozgatli Gazi Durak Tetik ve Senol Yesil, hain kalkismanin 8. yilinda Yozgat Sehitligi´ni ziyaret ederek 15 Temmuz ve diger sehitler için dua okudu.

“Bu darbe degil, isgal girisimiydi”

Hain darbe girisimini hala dün gibi yasadiklarini anlatan 15 Temmuz gazisi Durak Tetik, “Bugün olsa canim feda, bir saniye düsünmeden bu vatan, bayragim, ezanim için canimi feda ederim, yine meydanlara giderim. Bu olay darbe degildi, isgal girisimiydi. Biz Suriye, Irak’a dönmeyelim diye onun mücadelesini verdik. Ben 40 yasindayim o geceki iman gücünü, maneviyati, cesareti hayatim boyunca yasamadim. Bugün olsa yine de canim feda” dedi.



“Bizim baska vatanimiz, bayragimiz yok”

O kara geceyi gözyaslari içinde anlatan Tetik, “Biz külliye camisine giderken ikinci bomba benim arkama düstü, sarapnel parçasi beni yere savurdu, ben yaralandim. Kendime geldigimde 3 sey aklima geldi. Birincisi tamponumu kendim yapmaya çalistim, ikincisi ölürsem diye 5 kere Kelime-i Sehadet getirdim. Üçüncüsü de ölürsem annem, babam, esim, çocugum bu aciya dayanamaz, üzülürler duygusu geldi. O gün bizi bir sivil polis aracimiz Atatürk Hastanesi’ne götürdü, ben 38 gün boyunca orada kaldim, 5 kez ameliyat oldum. Sag olsun doktorlarimiz mücadele etti, bacagim kopmak üzereydi. Bugün su kullandigim degneklerle acilarim, sancilarim devam ediyor. Bizim baska vatanimiz, bayragimiz yok, onlara sahip çikmaliyiz. Çocuklarimiza bu iman gücünü, maneviyati, vatan askini asilamaliyiz. Vatan hainleri sunu bilsinler ki bugün olsun, canim feda. Bedelse yine bedel öderiz ama bedel ödetmesini de biliriz. Bu saatten sonra benim vatanima, bayragima, ezanima uzanan elleri bu can bu bedende oldugu sürece o günkü suurla canimiz feda” seklinde konustu.



“Vatan için gerekirse canimi veririm”

Senol Yesil ise o gece canlarini düsünmeden vatan ve bayrak için meydanlara indiklerini belirterek, “15 Temmuz’da o aksam, haberi aldigimda Ankara’da abim beni aradi, darbe girisimi oluyor dedi, sok oldum. Televizyonlari açtigimizda bir kalkisma oldugunu gördük. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, halki sokaklara, havalimanlarina inmesini söyleyince biz de hemen abdestimizi aldik, canimizi hiç düsünmeden vatanimizi, bayragimizi, namusumuzu düsünerek yollara çiktik. Hala dün gibi hatirliyorum o geceyi, her yer zifiri karanlikti, ülkenin üzerine çökmüs hain FETÖ’cüler. Çok sükür o gün binlerce kisi sokaga indi, atlattik. Bugün yine olsa yine sokaklara iner bayragimizi alir, yollara dökülürüz. Her yere gideriz ülkemiz, namusumuz için. Ben sag bacagimdan yaralandim, gerekirse ülkemiz, namusumuz için, topragimiz için canimi da veririm, yine olsun yine çikariz meydanlara. Bir buçuk yasinda çocugum var, elimden geldigince onu vatan askiyla, bayrak sevgisiyle yetistirmeye çalisiyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA