Türk Kahvesi Tescilli Kavunla Lezzetlendi

Sivas’in Akincilar ilçesine has tescilli ‘Akincilar kavunu’ Türk kahvesine tat verdi. Kavunlu kahvenin seri üretimine baslandi.

Türk Kahvesi Tescilli Kavunla Lezzetlendi
Sivas’in Akincilar ilçesinde yetisen, tadi ve kokusu ile kendisine hayran birakan Akincilar kavunu, Türk kahvesi ile harmanlandi. Akincilar Belediye Baskani Murat Sevin’in girisimleri ile üretilen kavunlu Türk kahvesinin seri üretimine baslandi. En kisa zamanda patentini alarak, halkin hizmetine sunacaklarini ifade eden Baskan Sevin, “Kavunumuzun özünden kahve yaptirdik. Gelen misafirlerimize, ikram yapiyoruz. Herkes çok begeniyor. Gerçekten tadi mükemmel” dedi.



“Kavunumuz bizim markamiz”

Türkiye’de Akincilar kavununu anlatmak istedigini belirten Baskan Sevin, “Kavunumuz bizim yillardir markamiz. Manisa kavunu diyoruz ama biz Akincilar’a has bir ürünümüz haline getirdik. Kavunumuz gerçekten hem boyuyla hem tadiyla ünlü bir kavun. 25 yildir geleneksel hale getirdigimiz Kavun Festivali’mizde de zaten herkese kavunumuzu tattiriyoruz. Ama biz istiyoruz ki Türkiye’de, dünyada Akincilar’in kavununu tanitalim. Bununla birlikte sadece kavunumuz degil biz simdi kavunumuzun özünden kahve yaptirdik. Akincilara özel artik kavunlu kahvemiz var. Insallah en kisa zamanda patentini alacagiz, halkimizin hizmetine sunacagiz. Gelen misafirlerimize, belediyemizde ve sosyal tesisimizde ikram yapiyoruz. Halk da memnun, herkes memnun. Gerçekten tadi da mükemmel” ifadelerine yer verdi.

“Kavun nam yapti”

Akincilar’da kavunun nam yaptigini söyleyen Sevin, “Biz bu kavunun tadini herkesin tatmasini istiyoruz. Ilçemizde topragin vermis oldugu lezzetten dolayi gerçekten çok lezzetli bir kavunumuz var. Dogal, organik olarak yetistiriyoruz. Herhangi bir gübre kullanmiyoruz. Sadece hayvan gübresi ile yetistirdigimiz bir ürün. Su anda yaklasik 5 bin tona yakin kavun rekoltesi bekliyoruz. Yani Türkiye’de çesitli kahve türleri var iste. Dibek kahvesi, menengiç kahvesi gibi. Kavun neden olmasin dedik. Denedik seri üretime basladik. Halka da böyle hediyelerimiz olacak. Insallah bunu da markalastiracagiz. Ilçemiz adina güzel bir hale getirecegiz. Tabii ki önümüzdeki günlerde de kavun festivalimiz var. 23-24-25 Agustos’ta. Buradan tüm Türkiye’ye de ilçemize davet ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA