Son Basbakan Darbe Gecesi Yasananlari Hatirlatti Açiklamasi 'Bu Destan Ikinci Çanakkale Destanidir'

Türkiye’nin 27’nci ve son basbakani Binali Yildirim, 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girisiminin gecesinde yasananlara ve Türk halkinin dayanismasina deginerek, "O gece, halkin ve Hakk’in gücü tankin gücünü yenmistir. Bu millet büyük bir destan yazdi. Bana göre bu destan ikinci Çanakkale destanidir" dedi.

Son Basbakan Darbe Gecesi Yasananlari Hatirlatti Açiklamasi 'Bu Destan Ikinci Çanakkale Destanidir'
Binali Yildirim, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinligi için Sakarya’ya geldi. Adapazari’nda bulunan Orhangazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Program, Kur’an-i Kerim tilaveti ve 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti. Kürsüye çikan Türkiye’nin 27’nci ve son basbakani Binali Yildirim, Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarinin 15 Temmuz 2016 gecesinde baslattigi hain darbe girisiminde yasananlari anlatti.

"O gece, halkin ve Hakk’in gücü tankin gücünü yenmistir"

Darbe girisiminin üzerinden 8 yil geçtigini hatirlatan Yildirim, "8 yil az bir süre degil ama o gece bugünkü gibi aklimizda. O gece ne yazik ki asker kiligina girmis teröristler, milletin kendilerine emanet ettigi silahlari, tanklari, tüfekleri, uçaklari gasp ederek, yine millete dogrultmaktan çekinmediler. 2016 yilinin 24 Mayis’inda 65’inci hükümeti kurma görevini Cumhurbaskanimiz bize verdi ve hükümeti kurduk. 52’nci gün 15 Temmuz ile karsi karsiya kaldik ve gördük ki FETÖ mensuplari bu ise girismisler. Adini koyduk ve saat 23.00’da ilk açiklamayi yaptik. Cumhurbaskanimiz da Marmaris’ten dönünce havaalaninda milleti meydanlara davet etti. O gece, halkin ve Hakk’in gücü tankin gücünü yenmistir" dedi.



"Bu destan ikinci Çanakkale destanidir"

Milletin büyük bir destan yazdigina dikkat çeken Binali Yildirim, "Bana göre bu destan, ikinci Çanakkale destanidir. Bu teröristler kendi basina hareket etmiyor. Bunlarin aga babalari var, bunlarin arkasinda sömürgeci ülkeler var. Bu ülkelerin Türkiye, Anadolu, Orta Asya gibi topraklarda bitmeyen hesaplari var. Dolayasiyla bu hesaplar bundan sonra da olmaya devam edecek" diye konustu.

Kaynak: İHA