Sivas Koruma Bölge Kurulu Malatya'ya Irtibat Ofisi Açti

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un talimatlari ile Malatya’daki tescilli yapilari ayaga kaldirma çalismalarinin hizlandirilmasi için Sivas Koruma Bölge Kurulu tarafindan irtibat ofisi açildi.

Sivas Koruma Bölge Kurulu Malatya'ya Irtibat Ofisi Açti
6 Subat 2023 depremlerinde Malatya’da hasar gören tescilli sivil mimari yapilarin ayaga kaldirilmasi için yogun çaba harcayan Kültür ve Turizm Bakanligi, Malatya Il Kültür ve Turizm Müdürlügü bünyesinde, Sivas Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Müdürlügüne bagli olarak bir irtibat bürosu kurdu.

Malatya Müze Müdürü Murat Ata depremlerde çok sayida sivil mimari yapisinin hasar gördügünü hatirlatarak, “Depremlerde Bakanligimiz görev alanina giren konularda, Sayin Bakanimiz Mehmet Nuri Ersoy’un talimatlariyla gerekli çalismalara hemen baslanmisti. Bu amaçla derhal sivil mimari yapilara proje ve uygulama destegi verilmesi kararlastirilmisti. Ardindan depremde sivil mimari yapisi hasar gören vatandaslarimiz basvuru yaptilar. Ilimizden yapilan basvurularin degerlendirilmesi sonucunda 3 yapiya uygulama, 138 yapiya proje destegi verildi.

Yapilarin ayaga kaldirilmasi çalismalarimiz halen devam ediyor” dedi.

Teskilat yapisi geregi Malatya’daki basvurularin Sivas Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Müdürlügünce degerlendirildiginin altini çizen Ata, vatandaslara sivil mimari yapilarin durumuyla ilgili birinci elden bilgi vermek, yapilan islerde eksik varsa izlenmesi gereken yol hakkinda yönlendirme yapmak, islemlerin daha hizli biçimde yapilmasini saglamak, sivil mimari yapilar içerisinde yikilmasi gerekenler varsa uygulanacak yol ve yöntemler konusunda bilgi vermek amaciyla Il Kültür ve Turizm Müdürlügü bünyesinde Sivas Kurula bagli olarak bir Irtibat Bürosu kuruldugunu belirtti.

Kaynak: İHA