Sair Abdulbaki Özdemir, Gönül Penceresinden Hayat' Isimli Kitabinin Tanitimini Yapti

Erzurum yeni Medya Dernegi (ERMED) tarafindan geleneksel olarak düzenlenen ‘Kültür Bulusmalari’ programina katilan sair Abdulbaki Özdemir, Gönül Penceresinden Hayat’ isimli kitabinin tanitimini yapti.

Sair Abdulbaki Özdemir, Gönül Penceresinden Hayat' Isimli Kitabinin Tanitimini Yapti
Erzurum Kalesinin yaninda bulunan Divani Kale de gerçeklesen program öncesi açilis konusmasini yapan ERMED Baskani Gazeteci Gamze Ispirli, kültür bulusmalari kapsaminda düzenlenen programda kültürel bir eser olan Abdulbaki Özdemir’in Gönül Penceresinden Hayat kitabinin tanitimi yapmaktan mutluluk duyduklarini ifade etti.

Ispirli, Erzurum Yeni Medya Dernegi olarak kurulus tarihinden bugüne kadar önemli çalismalara imza attiklarini belirterek, “Erzurum’un en aktif sivil toplum kuruluslarindan biri olarak toplumun her kesimiyle kucaklasmaya devam ediyoruz. Ahde vefa toplantilari, seminerler, çalistaylar, konferanslar ve çok çesitli etkinlikler yaparak Erzurum’a hizmet etmenin ayricaligini ve gururunu yasiyoruz. Medya sektörü olarak her kesimin paydasi oldugumuzun farkindayiz. Sivil toplum kurulusu yöneticisi olmak, fedakârlik gerektirir. Erzurum’a hizmet amaciyla yola çiktigim yol arkadaslarim olan yönetim ekibime sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ispirli, bugün ise burada kültür ve sanat alaninda emek verilerek, okurla bulusturulacak olan koca bir hayatin hikâyesinin yer aldigi tarihe not düsecek bir eserin tanitmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, konusmasini söyle sürdürdü:

“Insanlar fanidir, kendileri göçse de bu dünyada kalacak olan eserleri ve fikirleridir. Fikirler ve eserler ölümsüzdür. Sairin dedigi gibi ‘’Bâkî kalan bu kubbede bir hos sadâ birakirsak " ne mutlu bizlere. Bu yüzdendir ki ayni zamanda yazarlik ve estetik fotografçilik yönüyle aslinda bir sanat meslegi olan, gazetecilik meslegini icra eden medya mensuplari olarak sanata ve kültüre sahip çikmak bizlerin asli görevidir. Yazmak önemli bir sanat dalidir. Herkese nasip olmaz. Kültür ve Sanatin olmadigi bir yerde, çok renklilik, hosgörü, saygi ve adalet gibi temel degerlerin gelismesi mümkün degildir. Iste bu noktada kültür ve sanat alanindaki çalismalari önemsiyoruz. Gönül penceresinden hayat kitabinin yazari Sayin Abdulbaki Özdemir gurbetten gelerek, silada, kendi, memleketinde bir eseri tanitacak. Eser hayat deneyimleriyle dolu duygusal ve anlami örüntülerden olusuyor. Okuyucuya önemli mesajlar veriyor. Mikrofonu kendisine vererek, bu konudaki duygularina tercüman olacagiz. Erzurum Yeni Medya Dernegi olarak kültür ve sanat alanindaki çalismalarimiz devam edecek, dernegimizde bir kütüphane olusturacagiz. Bu duygularla programin verimli geçmesini diliyor, programimizda emegi geçenlere ve bu nezih mekani bizlere açan Palandöken Kadin Kooperatifi Baskani Isilay Çakir hanima ve katilimlarinizdan dolayi yönetim kurulum adina hepinize tesekkür ederim.”

Açilis konusmasinin ardindan TRT Prodüktörü Sair Ismail Bingöl, siirleri ile programa renk katarken Yazar Müslüm Çaglar ve Ayse Neslihan Hatunoglu’da birer kisa konusma yaparak programa renk kattilar. Daha sonra ise sair olan Insaat Mühendisi Abdulbaki Özdemir, hayatin hikayesini anlattiktan sonra siir kitabindan bir demek siir ziyafeti sundu.

Programda ERMED Baskani Gamze Ispirli’ye yönetim kurulu tarafindan sürpriz yapilarak dogum günü pastasi kestirilerek yeni yasini kutladilar. Sair Abdulbaki Özdemir’in katilimcilar için kitabini imzalamasinin ardindan Erzurum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ismail Çakir ERMED adina Özdemir’e bir plaket takdim ederken, Özdemir’de Ispirli’ye çiçek verdi.

Programa çok sayida STK temsilcisi ve sairin yakinlari katildi.

Kaynak: İHA