Kütahya Valisi Isin Açiklamasi '15 Temmuz, Türkiye'nin Ikinci Kurtulus Savasidir'

Kütahya Valiligi ve Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) tarafindan düzenlenen “Gazilerin Gözünden 15 Temmuz” panelinde konusan Vali Musa Isin, 15 Temmuz’un Türkiye’nin ikinci Kurtulus Savasi oldugunu ifade etti.

Kütahya Valisi Isin Açiklamasi '15 Temmuz, Türkiye'nin Ikinci Kurtulus Savasidir'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde halkin direnisi sayesinde büyük bir felaketin önlendigini, 15 Temmuz darbe girisiminin basariya ulasmasi halinde Türkiye’nin bölünecegini, üniversitelerin kapanacagini, fabrikalarin sönecegini ve ordunun pasifize hale gelecegini kaydeden Vali Musa Isin, "Eger muvaffak olsalardi, Kuzeydogu tarafi Ermenistan’a verilecekti. Alt tarafi PKK’ya verilecekti. Geri kalani da Sevr Antlasmasindaki gibi isgal edilecekti” dedi.



“FETÖ, Amerika ve Israil adina hareket eden bir örgüttür"

FETÖ’nün halkta bir karsiligi olmadigini ve Amerika ile Israil adina hareket eden bir örgüt olduguna dikkat çeken Vali Isin, “Eger basarsalardi onlar teslim edeceklerdi ve biz Suriye’den, Irak’tan, Lübnan’dan daha kötü hale gelecektik” ifadelerini kullandi.

“Iki kurtulus savasi verdik"

Türkiye’nin hem Sevr Antlasmasi döneminde hem de 15 Temmuz’da benzer tehlikelerle karsi karsiya kaldigini belirten Isin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde milletimiz yeniden istiklaline kavustu. 15 Temmuz’da da bu hain tesebbüs aziz milletimizin cesaretiyle ve Cumhurbaskanimizin önderligiyle bertaraf edilmistir" dedi.



"Devletimizin kiymetini bilelim"

Devletin önemine de dikkat çeken Vali Musa Isin, "Hayatta iki sey denenmez, biri ölümdür, digeri devletsizliktir. Devletimizi yiktiginizda toparlayamazsiniz. Devletimizin kiymetini bilelim. Allah bu milleti ve devleti korusun” dedi.

Isin, konusmasinin sonunda sehitlere Allah’tan rahmet, gazilere saglik ve selamet diledi.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin’in danismani Erol Erdogan’in moderatörlügünde, Insan ve Düsünce Vakfi Baskani Dr. Halil Ibrahim Erbay, DPÜ Sosyoloji bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Erkan Çav’in da yer aldigi panelde konusan 15 Temmuz gazileri Safiye Bayat, Sabri Gündüz, Ali Karayigit ve Orçun Sekercioglu, o gece yasadiklarini anlatti.

Program katilimcilara sertifikalarinin verilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA