Kütahya-Eskisehir Muharebeleri Sehitlerini Anma Töreni Gerçeklesti

Kütahya-Eskisehir muharebelerinde Agaçköy, Agizören, Aslanli, Dedik, Duaköy, Kepez, Kizik, Kizilcakaya, Kükürt ve Yakaca köyleri bölgesinde Yunan 3’üncü kolordusu ile savasa giren Fahrettin Altay komutasindaki Türk 5’inci grubunun sehitleri yad edildi.

Kütahya-Eskisehir Muharebeleri Sehitlerini Anma Töreni Gerçeklesti
Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Kur’an-i Kerim Tilaveti ve Hatim Duasi okundu. Cevizdere Sehitleri ve Gazileri Arastirma ve Tanitim Dernegi Onursal Baskani Adem Öztürk açilis konusmasinda bulunarak bölgeyi kültür ve tabiat varliklarini koruma kanunu geregi koruma altina aldiklarini ifade etti.

Milli Mücadele dönemi harp sahalari arastirmalari bulunan Yazar Süleyman Duman da programda yaptigi konusmada, bölgede yasananlar hakkinda duygu ve düsüncelerini aktardi.

Anma etkinligine Kütahya Vali Yardimcisi Süleyman Ovali, AK Parti Kütahya Milletvekili Ismail Çaglar Bayirci, AK Parti il Baskani Mustafa Önsay, Kütahya Il Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, CHP Tavsanli ilçe Baskani Galip Savas, Cevizdere Sehitleri ve Gazileri Arastirma Dernegi baskani Tuna Isleyen ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA