Hain Darbe Girisiminin 8'Nci Yildönümünde Yüzlerce Vatandas Kastamonu'da Tek Yürek Oldu

Kastamonu’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla düzenlenen anma programinda yüzlerce vatandas, birlik ve beraberlik ruhunu yasatti.

Hain Darbe Girisiminin 8'Nci Yildönümünde Yüzlerce Vatandas Kastamonu'da Tek Yürek Oldu
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla Kastamonu’da anma programlari düzenlendi.

Sabah saatlerinde sehitlik ziyaretleri ile baslayan etkinlikler, Kastamonu Valiligi tarafindan Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen anma programi ile devam etti. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan program, Nasrullah Cami Bas Imamhatip Kahraman Sekercioglu tarafindan icra edilen Kur’an-i Kerim tilaveti ile sürdü. Daha sonra Kastamonu Il Müftüsü Bekir Derin tarafindan sehitler için dua edildi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajinin yayinlanmasinin ardindan protokol üyeleri tarafindan günün anlam ve önemine iliskin konusmalar yapildi.

Programda konusan Kastamonu Valisi Meftun Dalli, “15 Temmuz 2016 gecesi demokratik yapimiz, anayasal düzenimiz, milli irademiz, milli bütünlügümüz, iç barisimiz FETÖ/PDY terör örgütünün alçakça, ahlaksizca ve vicdansizca saldirisina maruz kalmistir. 15 Temmuz gecesi milletimizi istedikleri zaman istedikleri sekilde hizaya sokacagina inanan hainler, amaçlarina ulasmak için fiili saldirilarindan birisini daha gerçeklestirdiler. Hain ve alçak saldirilarin ilk saatlerinden itibaren sokaklara inerek demokrasisine sahip çikan milletimiz, bütün dünyaya, demokrasiye olan inancini bir kez daha ilan etmis, kendisi üzerinde oynanacak oyunlari yine kendi azim ve kararliligiyla yok edecegini göstermistir. 15 Temmuz, devletin en önemli kurumlarina sizmis, kendisine emanet edilen milletin silahlarini, millete karsi kullanmaktan çekinmeyen, vatanimizi parçalamak ve millî irademizi yok etmek isteyen, devlet baskanimizin canina kast eden hainlere karsi, yüce milletimizin, kökü nerede olursa olsun, hangi güç odaklarina dayanirsa dayansin, iradesini kime teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karsi tarihi bir meydan okumasidir” dedi.



"Milletimiz tarafindan hüsrana ugratilmislardir"

15 Temmuz’da harekete geçen hainlerin millet tarafindan hüsrana ugratildigini söyleyen Vali Dalli, “Bu darbe girisimi, milletimize, meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, Sayin Cumhurbaskanimiza ve aydinlik yarinlarimiza karsi yapildi. Aziz milletimiz, 15 Temmuz’da, Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, bu cografyayi ilelebet vatan olarak sahiplenme konusundaki sarsilmaz kararliligini ortaya koymustur. Türkiye’yi parçalayacaklarini, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün aksam olmadan milletimiz tarafindan hüsrana ugratilmislardir. 15 Temmuz’da, meydanlarda, tipki Çanakkale’de, Istiklal Savasimizda oldugu gibi, kalbi vatan ve mukaddesati için çarpan tüm fertleriyle tek yürek olmus, iradesini bir avuç darbeciye çignetmeyen büyük Türkiye vardi, büyük Türk milleti vardi. Üzerine adeta yagmur gibi yagan kursunlara ve bombalara karsi gögsünü siper eden, yurdun her kösesinde bu direnise büyük bir kahramanlik ve cesaret örnegiyle sahip çikan milletimiz; birligimizin, beraberligimizin daima güçlü kalacagini, topraklarimizda huzurun ve inancin asla tükenmeyecegini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmistir” diye konustu.



"Bu ihaneti çocuklarimiza ve gençlerimize iyi anlatacagiz"

15 Temmuz ihanetinin asla unutulmayacagini söyleyen Vali Dalli, “Sehitler ve veliler diyari, Kastamonumuz da bu darbeye karsi durmus, hainlere geçit vermemis, günlerce bu Cumhuriyet Meydani’ni terk etmeyerek, bu topraklardaki vatan hassasiyetinin, Çanakkale’deki, Istiklal Savasi’ndaki diriligiyle devam ettigini herkese göstermistir. Milletçe ortaya koydugumuz bu sanli durus, Türk tarihinin sayfalarina altin harflerle ’Milletin Zaferi’ olarak yazilacaktir. 15 Temmuz ihanetini asla unutmayacak ve unutturmayacagiz. Bu ihaneti çocuklarimiza ve gençlerimize iyi anlatacagiz ve onlarin aidiyetlerini saglam insa edecegiz. Edecegiz ki böyle ihanetlerle karsilastigimizda, milletçe, her zamankinden daha güçlü bir sekilde, hainlere karsi durabilelim” seklinde konustu.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Atalan ise, “FETÖ terör örgütünün ele basi Fethullah Gülen, biat usulüyle beyinlerini yikadigi militanlarini rüyalarla amel etme kültürüne kolaylikla alistirmis ve onlari rüya metaforu üzerinden maneviyat yükledigi misyonlara yönlendirmistir. Hain FETÖ’nün olaganüstü özelliklere ve kerametlere sahip oldugu inanciyla yetistirilen FETÖ’cü hainler için bu görevlere dört elle satilmak hiç de zor olmamistir. Öyle ki hain militanlari tarafindan ona atfedilen olaganüstü halleri Hz. Peygamber’in hayatinda bile görmek mümkün degildir” dedi.

Konusmalarin ardindan camilerden sela okundu.
Kaynak: İHA