Hain Darbe Girisiminde Sehit Düsen Ozan Özen Mezari Basinda Anildi Açiklamasi 'Aci Artiyor, Eksilmiyor'

Istanbul’da 8 yil önce darbeye destek vermeyen askerleri güvenli bölgeye götürmek üzere yola çikan ve Orhanli giselerinde FETÖ’nün darbe girisimi sirasinda çatisma sonucunda 23 yasinda sehit düsen polis memuru Ozan Özen, Bolu’da mezari basinda anildi. Ozan Özen’in annesi Emine Özen, “Aci artiyor, eksilmiyor” dedi.

Hain Darbe Girisiminde Sehit Düsen Ozan Özen Mezari Basinda Anildi Açiklamasi 'Aci Artiyor, Eksilmiyor'
15 Temmuz 2016’da Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarinca gerçeklestirilmek istenen darbe tesebbüsünün 8’inci yil dönümü dolayisiyla Bolu’da bir dizi program gerçeklestirildi.

15 Temmuz gecesinde darbeye destek vermeyen askerleri güvenli bölgeye götürmek üzere yola çikan Sehit Ozan Özen ve yanindakilere, Orhanli giselerinin önünde darbeciler tarafindan ates açildi. Tek kursunla basindan vurulan Özen, direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yapti. Olay yerinde sehit olan Özen, vatandaslar tarafindan yanindaki polis ile birlikte, Marmara Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne götürüldü. Ancak kurtarilamadi.

Vefatinin üzerinden tam 8 yil geçti

Program çerçevesinde 15 Temmuz gecesi sehit düsen Ozan Özen’in mezari ziyaret edildi. Bolu protokolü, Sehit Ozan Özen’in Bolu Sehitler Mezarligi’nda bulunan kabrini ziyaret ederek, yakinlarina bassagligi diledi. Sehitler için Kur’an-i Kerim okunarak, dualar edildi. Protokol daha sonra sehit mezarlarina karanfil birakti.

Sehit Ozan Özen’in annesi Emine Özen, “Ne hissedebilirim ki? Aci artiyor, eksilmiyor. Bir sey diyemiyorum, hâtiralar insanin aklina gelmez mi?” diyerek duyulandi.

Özen’in babasi Metin Özen, “Üzgünüz, yapacak bir sey yok” diyerek oglunu mezarinin basinda dualarla andi.
Kaynak: İHA