Gölette Israil Sazani Operasyonu Açiklamasi 'Baliklari Bile Siyonist'

Kocaeli’nin Derince ilçesindeki Tahtali Göleti’nde ekolojik dengeye zarar verdigi bilinen Israil sazanlari ile mücadele kapsaminda yarisma düzenlendi. Yarisma kapsaminda tutulan istilaci Israil sazanlari bertaraf edildi, yerine yüzlerce anaç sazan baligi salindi. Programda konusan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, "Bunlar hayvanlari da kendilerine benzetmisler. Baliklari bile siyonist" dedi.

Gölette Israil Sazani Operasyonu Açiklamasi 'Baliklari Bile Siyonist'
Kocaeli Sportif Amatör Olta Balikçilari ve Dogal Hayati Koruma Dernegi’nin (KAMADER) "Temiz Çevre, Saglikli Yasam ve Sürdürülebilir Balikçilik Projesi" kapsaminda Derince Tahtali Göleti’nde istilaci türle mücadele ve popülasyonun artirilmasi için yarisma düzenlendi.

Yarisma kapsaminda 153 yarismaci tarafindan yaklasik 500 kilogram agirliginda çok sayida Israil sazani tutuldu. Tarim ve Orman Il Müdürlügü personeli gözetiminde tutulan baliklar, derin çukurlar kazilarak bertaraf edildi. Israil sazanlarinin yerine ise yaklasik 400 anaç sazan baligi salindi.

Yarismada dereceye girenlere ödül verildi.

Ayni zamanda programa destek olan kurum yetkililerine de KAMADER Baskani Engin Uztürk tarafindan plaket takdim edildi.

"Gerçek sazanlarimizin popülasyonunu azalttigini gördük"

Programda konusan KAMADER Baskani Uztürk, "8 ay süren projenin en can alici etkinliklerini hep birlikte gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Bu baligi oltayla temizlemenin mümkün olmadigini bizler de biliyoruz" dedi.

Israil sazaninin istilaci bir tür olduguna dikkat çeken Uztürk, "Gerçek sazanlarimizin popülasyonunu azalttigini gördük. Bunun üzerine farkindalik olusturmak adina bu projeyi gerçeklestirdik" diye konustu.



"Baliklari bile siyonist"

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz ise, "Bunlar hayvanlari da kendilerine benzetmisler. Böyle bir yapi. Baliklari bile siyonist. Siyonizmi balikçilikta bile isletiyorlar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA