Çanakkale'de 15 Temmuz Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Çanakkale’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla çesitli etkinlikler düzenlendi.

Çanakkale'de 15 Temmuz Anma Etkinlikleri Düzenlendi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle saat 20.00’de Cumhuriyet Meydani’nda Çanakkale Valisi Ilhami Aktas tarafindan Atatürk heykeline çelenk sunma töreni gerçeklestirildi.

Ardindan 15 Temmuz Sehitleri Sancak Kosusu ve milli birlik yürüyüsü gerçeklestirildi.

Çanakkale Bogazi’nda Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügüne ait römorkörlerden havaya su sikilarak gösteriler yapildi. Iskele Meydani’nda gerçeklestirilen program, saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programda sancak teslim töreni gerçeklestirildi.

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan 15 Temmuz sehitleri için dua edildi.

Programda konusan Vali Ilhami Aktas, “Bugün burada cumhuriyetin ön sözünün yazildigi, Anafartalar kahramani Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çiktigi en kutsal sehirlerimizden biri olan Çanakkale’de, tarihimizin en karanlik günlerinden birinin yasandigi 15 Temmuz’un 8’inci yil dönümünde demokrasimize sahip çikmak, demokrasimizi korumak ve o gecede yapilan mücadeleleri tekrar anmak için bir araya gelmis bulunmaktayiz. 8 yil önce bu gece bu saatlerde baslayan dünyanin hiçbir yerinde karsilasmayacagimiz büyük bir akil tutulmasiyla milletin parasiyla alinan mermiler, milletin parasiyla alinan uçaklar milletin meclisini bombalamaya baslamis, milletin üzerine kursunlar yagdirmis, milletin üzerine tanklar sürmüstür. Çok iyi yetistirilmis olan o F-16 pilotlari maalesef kendi halkinin üzerine hiçbir gerekçesi olmadan, hiçbir hakli tarafi olmadan kursun yagdirmistir. Tarihimize kara harflerle, kara saatlerle geçecek o direnisle hesaba katilmayan bir sey vardi. O da milletin iradesi ve onun temsilcisi olan Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan ve arkadaslarinin iradesiydi. Sayin Cumhurbaskanimizin istekleriyle tüm halkimiz bugün oldugu gibi meydanlari doldurmus, bugün oldugu gibi sokaklara dökülmüs, bugün oldugu gibi o kargasaya, o kalkismaya, o hain FETÖ girisimine dur demistir” ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan Çanakkale Mehteran Takimi tarafindan gösteri gerçeklestirildi.

Etkinlikte ögrenciler siirler okunurken, 15 Temmuz Belgeseli gösterimi de yapildi. Programa Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu, Il Emniyet Müdürü Selim Arici, kurum amirleri, STK’lar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA