Baskan Geçit'ten 15 Temmuz Ziyaretleri

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, 15 Temmuz darbe girisiminde gazi olan Malatyali Enes Gün ve 15 Temmuz darbe girisiminde sehit olan Zekeriya Bitmez’in kabrini ziyaret etti.

Baskan Geçit'ten 15 Temmuz Ziyaretleri
Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, 15 Temmuz hain darbe girisimin 8’inci yildönümünde ilk olarak Atatürk Havalimani’nda darbecilere karsi direnirken tankin üzerinden düserek sehit olan Malatyali Zekeriye Bitmez’in Dilek mahallesindeki kabrini ziyaret etti. Burada kabre çiçek birakarak dua eden Geçit, Bitmez ailesine bassagligi diledi.

Daha sonra 15 Temmuz darbe girisimi gecesi hainlere karsi koymak için 2. Ordu Komutanligi Karargahi önünde açilan ates sonucunda yaralanan Gazi Enes Gün’ü Büyüksehir Belediye Baskani Sami Er ile birlikte ziyaret eden Baskan Geçit, sehit aileleri ve gazilerin her daim emrinde olduklarini belirtti.

Ziyaretlerin ardindan konusan Yesilyurt Belediye Baskani Geçit, sehit ve gazilerin yaptiklari fedakarlik ve ödedikleri bedelin büyüklügünü ifade etmeye kelimelerin yetmedigini belirterek, “15 Temmuz 2016 tarihinde milletimiz, ülkemizin gelecegine yöneltilen hain kalkisma karsisinda, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla büyük bir kahramanlik örnegi sergileyerek hain darbe girisimine karsi durmus; cani pahasina, devletine, demokrasisine, gelecegine ve egemenligine sahip çikmistir. 15 Temmuz direnisi, asirlar boyu unutulmayacak bir destandir. Bu hain kalkisma, birlik ve beraberligimize yapilan bir saldiri olarak tarihin kara defterine yazilmistir. Su hiçbir zaman unutulmamalidir ki, bir milletin birligine, kardesligine ve özgürlügüne kast eden hiçbir güç, asla basarili olamayacaktir ve olmamistir. Biz, konu vatan ve bayrak olunca canimizi seve seve vermeye haziriz. Rabbim bir daha bu millete 15 Temmuz’u yasatmasin. Bu duygu ve düsüncelerle; aziz milletimizin sagduyusuyla perçinledigi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutluyor, sehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ederken, gazilerimize esenlikler diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA