Av. Rukiye Merve Göverçin Açiklamasi 'Sokaktayiz Ve Tüm Dostlarimizin Yanindayiz'

Erzurum Barosu Hayvan Haklari Komisyonu Baskani Av. Rukiye Merve Göverçin, sokak hayvanlariyla ilgili yasa düzenlenmesine iliskin basin açiklamasi yapti.

Av. Rukiye Merve Göverçin Açiklamasi 'Sokaktayiz Ve Tüm Dostlarimizin Yanindayiz'
Erzurum Barosu önündü yapilan açiklamaya avukatlar ve hayvan severler de destek verdi. Av. Rukiye Merve Göverçin, açiklamasinda su ifadelere yer verdi; “Her türden yasam hakki kutsaldir ve devletlerin asli görevi; tüm vatandaslariyla beraber, çevreyi, dogayi ve doganin en önemli parçasi olan ve bu dünyayi paylastigimiz hayvan dostlarimizi korumaktir. Siddetin böylesine yayginlastigi, cinayetlerin, istismarlarin aile içinde bile islenmeye basladigi günümüzde asil sorunlardan uzaklasip, çok kolay bir yöntemle çözülebilecek sokak hayvanlari popülasyonunun artisini konusmaktayiz. 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu’nda 17 maddelik degisiklik öngören yasa teklifinin detaylari açiklanmistir. Belirtilen degisiklikle tüm sahipsiz hayvanlarin yerel yönetimlerle toplanacagi ve ‘’kamu güvenligi, anatomisi bozuk hayvan’’ gibi ucu açik söylemlerle bu yerel yönetimlere ‘’ötenazi adi altinda öldürülmesi yetkisi verilecegi ifade edilmistir.

Sokaktaki canlarimiz, bürokratlarin insafsizligina kurban edilirken, diger taraftan da siddet egilimli bireyler tarafindan vurulmakta, 6 dakika boyunca tekmelenerek öldürülmekte ve türlü eziyetlere maruz kalmaktadir.

2019 yilinda tüm partilerin oybirligi ile yayimladigi TBMM hayvanlarin haklarinin korunmasi ile hayvanlara eziyet ve kötü muamelelerin önlenmesi için alinmasi gereken tedbirlerin belirlenmesi amaciyla kurulan meclis arastirmasi komisyonu raporunda kisirlastirma yönteminin çevre ve insan sagligi açisindan en uygun çözüm oldugu belirtilmisken ve tüm paydaslarin katilimiyla bu sorun 1 sene içinde kisirlastirilarak çözülebilecekken neden öldürmekten bahsedilmektedir. Biz bilimsellikten uzak ve çeliskilerle dolu bu tasariyi kabul etmiyoruz. Bu noktada sorunu ve çözümü gerçek anlamda görebilen tüm milletvekillerine ve sayin cumhurbaskanimiza sesleniyor, sahipsiz hayvanlarin ölüm fermani olan yasa teklifinin derhal geri çekilmesini teklif ediyoruz. Sokaktayiz ve tüm dostlarimizin yanindayiz.”
Kaynak: İHA