17. Uluslararasi Türkiye Tiyatro Bulusmasi Son Gününde De Dolu Dolu Geçti

Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi destegi ile düzenlenen 17. Uluslararasi Türkiye Tiyatro Bulusmasi tiyatro sanatçilarinin ve tiyatro severlerin katildigi atölyeler, söylesiler ve tiyatro gösterisi ile son buldu.

17. Uluslararasi Türkiye Tiyatro Bulusmasi Son Gününde De Dolu Dolu Geçti
Pamucak Kamp Alani’nda gerçeklesen atölyeler sonrasinda Ayasuluk Kitap Kafe’de Metin Güler, Çaglar Isgören, Nazif Uslu ve Özgün Aytar’in katilimiyla gerçeklesen “Ödüller ve Tiyatro” söylesisi ile tiyatro severler bir araya geldi. Ardindan Tiyatro Sanatçisi Orhan Aydin ve Tiyatro Sanatçisi Levent Üzümcü’nün konusmaci oldugu “Sanat ve Degisim” konulu söylesi tiyatro severlerin yogun katilimiyla gerçeklesti. Söylesilerin ardindan Amfi Tiyatro’da sahnelenen “Günebakan Cam Kiriklari Mecburi Istikamet” adli tiyatro oyunu izleyicilerle bulustu.

“Her seye ragmen üretmeye devam edecegiz”

Tiyatronun önemine, tiyatrocularin karsilastiklari zorluklara dikkat çeken Tiyatro Sanatçisi Orhan Aydin; “Her seye ragmen üretmeye devam edecegiz. Birlikte üretilecek islerin genis kitleler ile halkla bulusabildigi, kadin cinayetlerine, yanginlara ve diger konulara karsi bir ag olusturan zemindir tiyatro. Artik maalesef okuryazar orani da çok düstü. Önceden yeni yazilan bir tiyatro metni aninda okunur ve tartisilirdi. Gazete okunurdu. Tiyatro elestirmenligi diye bir zemin vardi, maalesef bu zemin de eridi” dedi.



‘Sanatsiz kalan toplumun hayat damarlarindan biri kopmus demektir’

Tiyatro ve sanati çocuklarla, gençlerle ve toplumla bulusturmak için gösterdikleri gayreti aktaran Tiyatro Sanatçisi Levent Üzümcü ise “Meslegimizi daha fazla insana ulastirmak gayretindeyiz. “Sanatsiz kalan toplumun hayat damarlarindan biri kopmus demektir” demistir Mustafa Kemal Atatürk. Sanatin nasil bir hayati gereklilik oldugunu toplumlarin anlayabilmesi için sanatla tanismis olmasi gerekir. Eger siz insanlari sanatla, tiyatroyla tanistirmazsaniz sanatin gerekli oldugunu bilemez. Onun için Türkiye’de sanatla ugrasan herkesin esas görevi, yaptigi sanati koruyarak olabildigince ileriye götürerek mutlaka halkin, toplumun kilcal damarlarina inmesi gerekir. Çocuklar sanatsiz ve sporsuz kalip büyümeye devam ederlerse inanin kendi çocuklari da bu sekilde büyüyecektir. Bu yüzden ilk önce çocuklari sonra gençleri sanatla, tiyatroyla tanistirmaliyiz. Eger bunu yapamazsak sanatimizi yayamayiz. Biz tiyatrocular olarak insanlari tiyatro ile bulusturmak zorundayiz” seklinde konustu.

17. Uluslararasi Türkiye Tiyatro Bulusmasi’nin son tiyatro gösterisi olan “Günebakan Cam Kiriklari Mecburi Istikamet” adli tiyatro oyunu, sanatçilarin etkileyici performansiyla izleyicilerden tam not aldi.
Kaynak: İHA