Tanfer Açiklamasi 'Türk Demokrasisinin Tarihine Kara Bir Leke Olarak Geçti'

Erzurum Kent Konseyi Baskani Hüseyin Tanfer, 15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla bir mesaj yayinladi. Baskan Tanfer yayimladigi mesajinda bundan 8 yil önce hain FETÖ Örgütü’nün alçak saldirisi karsinda yüreginde vatan sevgisi yatan kahraman sehitlerin kararli durusu ile darbenin püskürtüldügünü ifade etti.

Tanfer Açiklamasi 'Türk Demokrasisinin Tarihine Kara Bir Leke Olarak Geçti'
Erzurum Kent Konseyi Baskani Hüseyin Tanfer, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla meydanlara inen vatandaslarimiz, hainlere karsi güvenlik güçlerimizin yaninda yer almis; kadini, erkegi, genci yaslisi canlari pahasina vatani korumak için tanklarin, toplarin önüne siper olmustu. 15 Temmuz ayni zamanda; Milli Mücadelede ve Çanakkale’de oldugu gibi, tarihin her döneminde oldugu gibi, saldiri nereden gelirse gelsin, vatan için inanç ve cesaretle, gözümüzü kirpmadan canimizi verecegimizi, tüm dünyaya bir kez daha gösterdigimiz gündür. Öyle ki; hainlere karsi destan yazdigimiz 15 Temmuz’da, Ülkemizin gururu kahraman sehidimiz Ömer Halisdemir, canini hiçe sayarak, hainlerin planini bozmus, darbenin seyrini önemli ölçüde degistirmistir. “

“Gelecek nesillere de anlatacagiz”

Baskan Tanfer, 15 Temmuz’da hain FETÖ mensuplarinin ülkenin bekasina, Türk milletinin birlik ve beraberligine karsi bir isgal ve darbe girisiminde bulundugunu belirtti.

Türk milletinin birligine ve dirligine kast edilerek gerçeklestirilmesi planlanan hain darbe girisiminin, demokrasisine sahip çikan vatandaslar tarafindan bertaraf edildigini hatirlatan Baskan Tanfer, mesajini su sekilde sürdürdü: "Devletimiz, 15 Temmuz’u unutmamak ve yeni nesillere unutturmamak için bu günü ’15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ ilan etmistir. Aziz milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmedigi iradesini esir almayi ve insanimizi kendi ser emellerine boyun egdirmeyi planlayan bu zalimler, Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in dik durusu ve çagrisiyla korkusuzca meydanlara çikan vatandaslarimiza silah dogrultarak acimasizca saldirmislardir. Kendi menfaatleri için baskalarinin masasi olmayi marifet bilen hain FETÖ terör örgütü ve onun isbirlikçileri karislarina ölüme meydan okuyan bir milletin çikacagini hesaplamamislardir.

“Karanlik geceyi birlikte aydinlattik”

“8.yil dönümünde ülkesi için hayatini kaybeden demokrasi sehitlerin, anmak ve milli birlik ruhunu tekrar yasatmak için yine meydanlarda olacaklarini ifade eden Tanfer, “Kurtulus Savasi’nda, Çanakkale Savasi’nda Türk milleti cepheye nasil kostuysa 15 Temmuz günü o vatan askiyla tanklarin önüne dikilen, kendisini bombalara, kursunlara siper eden kahraman vatandaslarimiz canlarini kursunlara siper ederek darbenin önüne geçti. Su bilinmelidir ki Türk milleti bu ve bunun gibi darbelerin yapilmasina izin vermeyecektir. Türk milleti, bir kez daha ülkemizin bölünmez bütünlügüne ve birlik beraberligine kast eden hainlere gereken dersi vermistir, kararlilikla vermeye de devam edecektir. Milletimiz o karanlik geceyi birlik, beraberlikle aydinlatmayi basardi. 15 Temmuz 2016 gecesi yasadigimiz hain darbe girisiminin 8.yil dönümünde, gözlerini kirpmadan, tanklarin karsisina dikilen, kursunlara gögsünü siper eden ve sehadet serbetini içen aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyor, gazilerimize sükranlarimi sunuyorum.15 Temmuz’da yediden yetmise tarihi destani yazan necip milletimizin de 15 Temmuz destansi kahramanligini kutluyorum."
Kaynak: İHA