Sisdagi Yaylasi'nda Dogal Güzellikler Tehdit Altinda

Giresun ve Trabzon arasinda bulunan Sisdagi Yaylasi’nda dogal güzelliklerden biri olan Sandik Gölü, selale ve endemik bitkilerin bulundugu bölgede tesislesme tepkilere ragmen devam ediyor.

Sisdagi Yaylasi'nda Dogal Güzellikler Tehdit Altinda
Yaylalardaki kaçak ve çirkin yapilasmanin en kötü örneklerinden biri olarak gösterilen Sisdagi Yaylasi’nda bir süre önce eylem yapilarak tepki gösterilen tesislesmenin önüne geçilemedigi kaydedildi.

Yöre sakinleri adina açiklama yapan Besikdüzü Denizli Muhtari Yusuf Keles, “Sisdagi sadece bir yayla degil ayni zamanda yüzlerce yildir devam ettirilen bir kültür mirasidir. Burasi Giresun’un Görele, Çanakçi ve Eynesil ilçeleriyle, Trabzon’un Besikdüzü, Salpazari, Vakfikebir gibi ilçelerinin ortak degeridir.Bilindigi gibi Sisdagi Türkiye’deki yaylalar içerisinde kaçak ve çirkin yapilasmanin en kötü örneklerinden biridir. Bunun önüne geçilememisken, Sisdagi’nda en dogal korunmasi gereken güzelliklerden biri olan Sandik Gölü, Selalesi ve endemik bitkilerin yer aldigi alanda doga katledilerek tesislesme yapilmaktadir. Geçtigimiz günlerde yüzlerce kisinin bir araya gelerek ortak ses yükselttigi alanin dogal güzelligini kaybetmeye basladigi net bir sekilde görüldü.

Bu doga katliaminin önüne geçilmelidir. Turizm doga katledilerek degil, dogal güzellikler korunarak yapilmalidir”dedi.

Kaynak: İHA