Sehirdeki Tüm Itfaiye Ekiplerinin Seferber Oldugu Fabrika Yangini Kontrol Altinda

Sakarya’nin Arifiye ilçesinde bulunan bir kozmetik fabrikasinda çikan yangin için neredeyse sehrin bütün itfaiye ekipleri seferber oldu. 30 itfaiye araci, 96 personel ve 15 tankerle müdahale edilen alevler, fabrikanin hemen arkasinda sifir araçlarin bulundugu oto bayisine siçramadan kontrol altina alindi.

Sehirdeki Tüm Itfaiye Ekiplerinin Seferber Oldugu Fabrika Yangini Kontrol Altinda
Yangin, 21.30 siralarinda Arifiye ilçesi Hanliköy Mahallesi’nde bulunan kozmetik, medikal ve ambalaj fabrikasinda çikti. Henüz bilinmeyen sebepten dolayi çikan yangin, kisa sürede büyüyerek tüm fabrikayi sardi. Alevlerin geceyi aydinlattigi yanginin haber verilmesi üzerine bölgeye Sakarya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi’na bagli çok sayida ekip sevk edildi. 1’i köpük kulesi olmak üzere 30 itfaiye araci, 96 personel ve 15 tankerle müdahale eden itfaiye ekipleri alevleri söndürebilmek için canla basla çalisti.

Alevler oto bayisine siçramasin diye mücadele edildi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskani Vedat Selamet’in çalismalari yönettigi bölgede, itfaiye ekipleri bir yandan alevleri kontrol altina almaya çalisti, diger yandan ise fabrikanin hemen arkasinda sifir araçlarin bulundugu oto bayisine siçramamasi için mücadele etti. Sakarya Il Emniyet Müdürü Selçuk Dogus da olay yerine gelerek bilgi aldi.

Yangina müdahale esnasinda bir itfaiye eri yaralandi

Alevleri kontrol altina alabilmek için cansiperane çalisan itfaiye erlerinden 1’i yaralanarak hastaneye kaldirildi. Itfaiye erinin durumunun iyi oldugu ögrenildi. Kontrol altina alinan ve sogutma çalismalarinin devam ettigi fabrika kullanilamaz hale geldi.

“Alevleri görüp hemen olay yerine kostum”

Alevleri görüp hemen bölgeye gelen Oktay isimli vatandas, “Yoldan geçerken alevleri gördüm ve hemen aracimi durdurarak bölgeye geldim. Yaklasik 2 saattir ekipler ugrasiyor, yangini kontrol altina aldilar. Çok sükür can kaybi yok” dedi.



“Yangin çevreye herhangi bir zarar vermeden kontrol altina alinmistir”

Öte yandan, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar, yangina iliskin sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Arifiye Hanliköy’de bulunan bir kozmetik fabrikasinda çikan yangina Sakarya Büyüksehir Itfaiye ekiplerimiz bütün araç ve personeliyle müdahale gerçeklestirmis, 21.30’da baslayan yangin çevreye herhangi bir zarar vermeden 23.15’te kontrol altina alinmistir. Is yeri sahiplerine geçmis olsun dileklerimi iletiyor, ekiplerimize hassaten tesekkür ediyorum. Allah milletimizi, memleketimizi büyük afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA