Sakarya'da Jandarmadan Uyusturucuya Geçit Yok

Sakarya’nin Geyve, Akyazi ve Hendek ilçelerinde jandarma ekipleri bahçe ile ormanlik alana kenevir ve skunk ekenleri tek tek tespit etti. Yüzlerce kök kenevir ve skunk jandarmalar tarafindan imha edilmek üzere sökülürken, Il Jandarma Komutani Nejdet Karaca, operasyonu sosyal medya hesabindan ‘Hasat Zamani 2’ notu ile paylasti. Videoya eklenen sarkici Mahmut Tuncer’in ‘jandarma’ sarkisi da dikkat çekti.

Sakarya'da Jandarmadan Uyusturucuya Geçit Yok
Sakarya Il Jandarma Komutanligi sorumluluk bölgesinde uyusturucu ve kaçakçilik ile mücadele operasyonlari sürüyor. Bu çerçevede ekipler; Geyve, Akyazi ve Hendek ilçelerinde bahçe ile ormanlik alana kenevir ve skunk ekenleri tek tek tespit etti. Jandarma ekipleri, Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde komandolarin da katilimiyla operasyon düzenlendi.

Geyve’de findik bahçesine ekilen 600’ün üzerinde kök skunk bitkisi, 80’in üzerinde kök kenevir bitkisi, 1.2 gram kubar esrar, 1.3 gram kenevir tohumu, av tüfekleri, kuru siki tabanca, esrar ögütme aparati, 10 kilogramin üzerinde bitki besin maddesi ile 2 adette telsiz ele geçirdi. Operasyonda I.Ö. isimli bir sahis gözaltina alindi.

Akyazi ilçesinde yapilan operasyonda ise; bir miktar kenevir, kubar esrar, kenevir tohumu ve silahlar ele geçirildi. Baba S.T. ile oglu B.T. hakkinda sorusturma baslatildi. Hendek’te iki sahsin ev ve eklentileri ile ormanlik alanda arama yapildi. Ormanlik alana ekilen ve boylari 2 metreyi bulan yüzlerce kök kenevir söküldü. Evde yapilan aramada ise 10 gram kubar esrar ele geçirilirken, 2 süpheli gözaltina alinarak adliyeye sevk edildi.

Jandarma Komutani o operasyonlari ‘Hasat Zamani 2’ diyerek paylasti

Öte yandan, Sakarya Il Jandarma Komutani Nejdet Karaca’nin operasyonlara iliskin sosyal medya hesabindan yaptigi paylasim da dikkatlerden kaçmadi. Karaca, ‘Hasat Zamani 2’ notuyla yapilan operasyonlarin görüntülerini paylasti. Jandarmanin operasyonlari sirasinda ise Mahmut Tuncer’in söyledigi ‘Jandarma’ sarkisi fonda yer aldi.
Kaynak: İHA