Sakarya Büyüksehir'den Aileler Için 'Dijital Bagimlilik' Söylesisi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Gelisim Merkezinde (SGM) aileler için ‘Dijital Bagimlilik’ söylesisi gerçeklesti.

Sakarya Büyüksehir'den Aileler Için 'Dijital Bagimlilik' Söylesisi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi ailelere yönelik gerçeklestirdigi egitimlere her gün bir yenisini daha ekliyor. SGM’de ailelere yönelik gerçeklestirilen ‘Digital Bagimlilik’ söylesinde Uzman Aile Danismani Ayse Aksoy katilimcilara teknolojik araçlarin çocuklar üzerindeki etkilerine anlatti. Söyleside ailelerden gelen sorulari da cevaplayan uzman aile danismani Ayse Aksoy, sunumunda, teknolojik araçlarin kullanimi konusunda çocuk-yetiskin tutumlarinda gözlemlenen davranis ve yaklasimlar, otorite kavrami, dürtü denetim egitimi ve kontrolü, dikkat daginikligi, hiperaktivite, bilgisayar oyunlari gibi güncel konularin yani sira ‘sinir’ kavramini da ele alarak aileleri aydinlatti.

“Teknolojiyi dogru kullanmaliyiz”

Uzman aile danismani Ayse Aksoy yaptigi açiklamada, “Biz de teknolojiyi çocuklar kadar kullaniyoruz. Belki is için belki çalismalarimiz için. Çocuklarimiz bunu görüp bizi örnek aliyorlar. Teknolojiyi faydali bir sekilde kullanmak gerekir. Bir egitimci ‘Ebeveynler dijital göçmen, çocuklar ise dijital yerlidir’ demistir. Teknoloji onlar için bu kadar gerçekse dogru kullanmayi ögretmek zorundayiz. Günümüz çocuklari teknoloji içinde dogdugu için teknoloji hayatlarinin bir parçasi oldugundan dolayi üretim odakli kullanmayi ögretmemiz gerekiyor” dedi.

Alaninda uzman aile danismanlari tarafindan gerçeklestirilen Dijital Bagimlilik söylesileri 6 hafta boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA