O Sahilde Yasagi Dinlemeyenleri Sahil Güvenlik Böyle Uyardi

Sakarya’nin Karasu ilçesinde geçtigimiz hafta cankurtaranlarin mesai saati bitiminde yasaga ragmen denize giren 2 kisi bogularak hayatini kaybetmisti. Bugün de yasak kararinin alindigi sahilde uyarilari dinlemeyerek denize girenleri, Sahil Güvenlik Komutanligina bagli ekipler uyardi.

O Sahilde Yasagi Dinlemeyenleri Sahil Güvenlik Böyle Uyardi
Geçtigimiz hafta Pazar günü Karasu Sahili’nde cankurtaranlarin mesai saatlerinin bitiminin ardindan yasaga da ragmen denize giren iki kisi bogularak hayatini kaybetti. Bugün de olumsuz deniz durumu, dalga ve rip akintisi sebebiyle denize girisler Karasu Kaymakamligi’nin aldigi karar neticesinde yasaklanmisti. Bayraklari kirmiziya çeviren Sakarya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi Cankurtaran Grup Amirligi ekipleri denize girmenin yasak oldugunu belirterek, vatandaslara uyarilarda bulundu. Buna ragmen birçok vatandas cankurtaranlarin da uyarilarini dinlemeyerek suya girdi.

“Sizin caniniz her seyden önemli, uyarilari dikkate alalim”

Yasaga ve uyarilara ragmen canlarini tehlikeye atan vatandaslar için Sahil Güvenlik Komutanligi devreye girdi. Sahil Güvenlik Komutanligi araci ile bölgeye gelen ve sirenler çalan ekipler, “Degerli vatandaslarimiz, cankurtaran arkadaslarimiza zorluk çikarmayalim. Kaymakamlik karari geregince denize girisler gün içerisinde yasaklanmistir. Sizin caniniz her seyden önemli, kuvvetli rip akintilari var. Can kaybi yasansin istemiyoruz lütfen, uyarilari dikkate alalim” anonslari ile vatandaslara bir kez daha uyarida bulundu. Ayrica geçtigimiz günlerde yasak olmasina ragmen uyarilara da aldiris etmeden denize giren 32 kisiye toplamda 65 bin 664 TL ceza kesilmisti. Ve bugün de suya girmekte israrci olanlara ise güvenlik güçlerince idari para cezasi kesilmeye devam edildi.
Kaynak: İHA