Müze Kurucusu Ve Ressam Koçan Resime Yetenekli 10 Yasindaki Çocuga Tavsiyelerde Bulundu

Baksi Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “10 yasindaki küçük yetenek yaptigi resimlerle kendine hayran birakiyor” basligiyla Ihlas Haber Ajansinda resim yetenegi ile haberlere konu olan Aziz Mahmut Hüdai Demirhan ile bir araya geldi. Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Baskani Murat Okutmus’un yer aldigi bulusmada 10 yasindaki Aziz Mahmut Hüdai Demirhan’in çizdigi resimleri inceleyen Koçan, daha çok kendi hikâyesine uygun resimler çizmesi gerektigini söyledi.

Müze Kurucusu Ve Ressam Koçan Resime Yetenekli 10 Yasindaki Çocuga Tavsiyelerde Bulundu
Hüdai’nin internet ortaminda etkilendigini ve birçok resmini orada gördüklerinden hareketle çizdigini söyleyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “Fakat bazi resimler kendini ele veriyor. Evet bu resimler çocugun hayal dünyasini ve yetenegini ön plana çikaran resimler. Böyle devam etmesi lazim. Annesini, babasini, köyünü, yasadigi çevreyi çizmesi lazim. Veya hayatindan kesitler çizmesi lazim” dedi.

Demirhan’in özel bir tarafinin oldugunu, çevresinde yasananlarin ona siradan gelebilecegini söyleyen Koçan, “Bu durum onun çok fazla zeki oldugunu gösteriyor. Yetenek eger dogru bir sekilde yönlendirilirse dogru ve güzel seyler ortaya çikarir” seklinde konustu.

Oglunun içine kapanik oldugunu, evden disari çikmadigini söyleyen anne Esra Demirhan’a önerilerde bulunan Prof. Koçan, “Siradanlik sikabilir yine diyorum ama 10 yasindaki bir çocuk arkadaslari ile bolca vakit geçirmelidir. Arkadaslari ile oynasin, yarissin, küssün, barissin” diye konustu.

Aileye önerilerde bulunan Prof. Koçan, Hüdai’nin çizimlerini takip edecegini, kendisine kaynak kitaplar da hediye edecegini ve onu Baksi Müzesi’nde gerçeklesecek ilk etkinlikte agirlayacagini aktardi. Anneye iletisim bilgilerini veren Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Hüdai’nin çizdigi tüm resimleri görmek istedigini belirtti.

Anne Esra Demirhan da Koçan’a vakit ayirdigi için tesekkür ederek, oglu Aziz Mahmut Hüdai’nin, Koçan’in yönlendirmesiyle resim yetenegini gelistirebilecegini söyleyerek, kendisine tesekkür etti.
Kaynak: İHA