Kütahya Dumlupinar Üniversitesinden 15 Temmuz Fotograf Sergisi Ve Paneli

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi tarafindan ’15 Temmuz Fotograflari Sergisi ve Paneli’ düzenlendi.

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinden 15 Temmuz Fotograf Sergisi Ve Paneli
Moderatörlügünü Prof. Dr. Hüsamettin Inaç’in üstlendigi etkinlikte ilk sözü alan Prof. Dr. Hüseyin Seyhanlioglu, Türkiye’nin geçmiste yasadigi darbe girisimleri ve ardindan toplumsal ve siyasal hayatta yasanan gelismeleri yorumladiktan sonra 15 Temmuz darbe girisiminin halkin sokaga çikarak darbeye direnmesi ile diger girisimlerden ayristigini ve basariya ulasmadigini ifade etti.

Doç. Dr. Erkan Çav, Türkiye’nin 2016 yilinda yasadigi darbe girisiminin öncesinde toplumu derinden sarsan olaylari siralayarak basladigi konusmasinda, Türk toplumunun 15 Temmuz darbe girisimine verdigi tepkiyi sosyolojik açidan ele aldi.

Doç. Dr. Bakko Mehmet Bozaslan, Türk milletinin güçlü durusu sayesinde Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 günü, etkileri hâlâ devam edebilecek bir iç savasin esiginden döndügünü kaydetti.

Kökenleri 1970’li yillara uzanan terör örgütünün yillarca ülkenin içinde faaliyet alani buldugunu söyleyen Doç. Dr. Bozaslan, bu yapinin yurt disindan da çok ciddi destek bulduguna isaret etti.

"Türk milletinin emperyalistlerle savasi dünyaya örnektir"

Konusmalarin ardindan etkinligin kapanis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, konusmacilara ve katilimcilara tesekkür etti.

Kiziltoprak, "Türk devletleri tarih boyunca sürekli olarak kendisini asagi çekmeye çalisan bir güç odagiyla karsi karsiya kaldi. Çinlilerin yöntemleriyle, Bizans yöntemleriyle, emperyalistlerin yöntemleri her zaman birbirine paralellik gösterdi.Türk milleti, emperyalizmin bayragini tasiyan batili ülkelere karsi duran ve bu anlamda tüm dünya milletlerine örnek olan büyük bir millettir. Bunu bilen emperyalist bati ittifaki, Türkiye’nin önüne set çekmek için her zaman milletimizi birbirine düsürmeye çalismistir. Gelecege yönelik atacagimiz adimlar bu yöntemlerle engellemeye çalisilmistir. Milletimiz, 102 yil önce oldugu gibi 15 Temmuz 2016’da da ayni emperyalist güçlere güçlü bir tokat daha vurmustur. Milletimizin gerçeklestirdigi bu halk devrimi tarihin simdiye kadar gördügü diger siyasal devrimlerden farklidir. Bu millî devrimle emperyalist güçlerin harekete geçmesine etki ettigi girisimler püskürtülmüstür. Bu sayede vatanimiza ve degerlerimize sahip çikilmistir. Iste biz bugün en gür sesimizle diyoruz ki, bu aziz milletin akli, vicdani, bilinci, adalet duygusu, basireti ve elbette cesareti ülkemize mesru bir zafer kazandirmistir.15 Temmuz’da kaybettigimiz canlari yad ederek basta Mustafa Kemal Atatürk’ten baslayarak cumhuriyetimizin kurucularini ve kurulustan bugüne bu vatani ayakta tutmak için canini feda eden sehitlerimizi rahmetle aniyor, gazilerimize minnet duygumu ifade ediyorum" diye konustu.

Panelin ardindan katilimcilar, 15 Temmuz Fotograflari Sergisi’ni ziyaret etti.
Kaynak: İHA