Erzurum-Artvin Yolunda Heyelan

Meteorolojinin Erzurum ve ilçeleri verdigi yagis uyarisi ögleden sonra etkisini göstermeye basladi. Erzurum’u Karadeniz’e baglayan Artvin yolunda heyelan ve toprak kaymalari oldu.

Erzurum-Artvin Yolunda Heyelan
Erzurum Valiligi bu gün için uyarida bulunmus, “Erzurum’un kuzey ve dogusu (Erzurum Merkez, Askale, Pazaryolu, Ispir, Tortum, Uzundere, Narman, Olur, Oltu, Pasinler, Horasan, Köprüköy ilçeleri) ile Bayburt ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli saganak ve gök gürültülü saganak yagis bekleniyor. Ani sel, su baskini, heyelan, yildirim, yerel dolu yagisi, ani kuvvetli rüzgâr ve kisa sureli firtina ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.” seklinde bir açiklama yapmisti.

Erzurum’un özellikle kuzey ilçelerinde etkili olan yagis heyelanlari da beraberinde getirdi. Erzurum-Artvin karayolunun Tortum kesiminde yer yer toprak kaymasi ve heyelan nedeniyle trafikte aksamalar yasandi. Söz konusu yolda uzun araç kuyruklari yasaniyor. Yol kontrollü olarak tek serit ya da servis yolundan veriliyor. Ekiplerde bir yandan yollarda çalisma yapiyor.
Kaynak: İHA