Darbecilerin Kullandigi ZPT Aracini Güvenli Alana Çeken Mustafa Özbey O Günleri Unutamiyor

15 Temmuz hain darbe girisimin 8. yil dönümünde, Malatya’da darbeci askerlerin kisladan çikardigi Zirhli Personel Tasiyici (ZPT) aracini sürerek güvenlik güçlerine yardimci olan Mustafa Özbey, "Allah bir daha o günleri yasatmasin" dedi.

Darbecilerin Kullandigi ZPT Aracini Güvenli Alana Çeken Mustafa Özbey O Günleri Unutamiyor
16 Temmuz 2016 yilinda yasanan Fetullah Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girisiminde 8 yil geride kaldi. 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üssü’nün bulundugu Malatya’da da darbeci askerlerin girisimi vatandaslar ve güvenlik güçleri tarafindan engellenmisti. Malatya’da kalkisma sirasinda darbeci askerlerin kullandigi ve polisin yolda ele geçirdigi Zirhli Personel Tasiyici (ZPT) aracini kullanacak kimse olmadigi için güvenli bölgeye basariyla çeken Mustafa Özbey o günleri bir kez daha hatirlatti.

Askeri zirhli araçlari askerlik görevini yaptigi Ankara Etimesgut Zirhli Birliklerde ögrendigini ifade eden Özbey, 15 Temmuz gecesi yasanan kalkisma sonrasi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in halki meydanlara çagirmasindan sonra hiç tereddüt etmeden sokaklara çiktiklarini söyledi.



Gece boyu tüm Malatyalilarla birlikte sokakta darbecilere karsi ayakta olduklarini anlatan Özbey, sabah ise çevreyolunda kisladan çikarilan ZPT’nin çatisma sonrasi polis ekiplerince ele geçirildigini gördügünü söyledi.

Bu sirada araci kullanacak kimsenin olmamasi nedeniyle güvenlik güçlerine yardimci olan Özbey, “Askerligimde tank soförü oldugum için araci kullanabilecegimi söyledim. Polislerle birlikte araci önce emniyete çektik sonrasinda ise direnisin sürdügü 2. Ordu Komutanligi önüne araci götürdük” dedi.

Burada kendisine de çelik yelek giydirildigini ve operasyon sirasinda araci kullandigini söyleyen Özbey, “15 Temmuz sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum gazilerimize geçmis olsun temennisinde bulunuyorum. Allah bir daha bize böyle günlerler göstermesin. Biz bir bütünüz ve hep beraber elimizden ne geliyorsa altindan kalkamayacagimiz bir sey yok” seklinde konustu.

Kaynak: İHA