Baskan Alemdar, '15 Temmuz Milletimizin Kahramanlik Destani Yazdigi Gündür'

15 Temmuz hain darbe girisiminin yildönümü dolayisiyla açiklamalarda bulunan Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar, “Milletimiz Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla meydanlara kosmus, darbecilerin karsisinda cesaret ve kararlilikla durmus, essiz bir kahramanlik destani yazmistir. 15 Temmuz hainlere karsi duran, demokrasiye sahip çikan milletimizin, milli iradenin zaferidir” dedi. Alemdar, Demokrasi Meydani’nda gerçeklestirilecek programlara vatandaslari davet etti.

Baskan Alemdar, '15 Temmuz Milletimizin Kahramanlik Destani Yazdigi Gündür'
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar, 15 Temmuz hain darbe girisiminin yildönümü dolayisiyla bir mesaj paylasti. 15 Temmuz’un tarih boyunca yasanilan en büyük ihanetlerden biri oldugunu ifade eden Baskan Alemdar, “Milletimiz Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla meydanlara kosmus, darbecilerin karsisinda cesaret ve kararlilikla durmus, essiz bir kahramanlik destani yazmistir. 15 Temmuz hainlere karsi duran, demokrasiye sahip çikan milletimizin, milli iradenin zaferidir” dedi.

Baskan Alemdar, hain darbe girisiminin 8’inci yildönümünde yaptigi paylasimda, bu ruhun yasamasi ve demokrasi zaferinin her zaman hatirlanmasi için tüm Sakarya’yi yapilacak yürüyüse ve meydandaki etkinliklere katilmaya davet etti. "Bir milletin desten yazdigi o geceyi asla unutmayacagiz ve unutturmayacagiz" vurgusu yapan Alemdar 15 Temmuz Pazartesi günü gerçeklestirilecek Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine çagirdi. Alemdar, "Bir millet 8 yil önce dünyanin gözü önünde büyük bir destan yazdi. 85 milyon vatan evladi canini ortaya koyarak ’Türkiye Geçilmez’ mesajini verdi. Hainlere en büyük hüsrani milletin güçlü iradesi yasatti. Simdi bizlere bu ruhu yasatmak, sehitlerimizin hatirasini yasatmak düser. 15 Temmuz’da kol kola, omuz omuza demokrasi zaferimizin yil dönümünü yad edecegiz. 19.30’da Çark Caddesi’nde ve sonrasinda Demokrasi Meydani’nda bulusalim, hep birlikte tek yürek olalim Sakarya’m!" diye konustu.

Kaynak: İHA