Bakan Kurum Açiklamasi '2025 Yilinda Evine Girmeyen Tek Depremzede Kalmayacak'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Insallah 2025 yilina geldigimizde evine girmeyen tek bir afetzede kardesimiz kalmayacak. Insallah her ay 25-30 bin konutumuzu etap etap tamamlayip, kardeslerimize teslim edecegiz" dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi '2025 Yilinda Evine Girmeyen Tek Depremzede Kalmayacak'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, depremin etkiledigi 11 ilden Osmaniye’ye geldi. Osmaniye Belediyesini ziyaret eden Bakan Kurum daha sonra 6 Subat depremlerinde büyük hasar alan Metin Tamer Sitesi ve Sefa Evler içerisinde bulundugu rezerv alani ziyaret ederek çalismalar hakkinda bilgi aldi.

"2025 yilina geldigimizde deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir afetzede kalmayacak"

Bakan Kurum burada yaptigi konusmada, "Osmaniye’mize tekrar bassagligi dileklerimi iletiyorum, sizlere deprem bölgesini anbean takip eden buradaki süreci, buradaki vatandaslarimizin ihtiyaçlarini sürekli bizler araciligiyla takip edip yapilmasi gereken islerle ilgili her türlü talimati veren Sayin Cumhurbaskanimiz, liderimiz Recep Tayyip Erdogan’in da selamlarini, sevgilerini, muhabbetlerini Osmaniyeli kardeslerimize iletmek istiyorum. Tabii göreve geldigimiz andan itibaren 2 Temmuz’da biz de deprem bölgesine geçtik. Bugün yine bu memleketin bir evladi, bir kardesi olarak hizmetkari olarak Osmaniye’mizdeyiz. Biz de 11 ilimiz gibi Osmaniye’mizi de ayaga kaldirmak için hep birlikte gece gündüz çalisiyoruz. 6 Subat’ta basladigimiz seferberlik anlayisiyla yürüttügümüz 11 ilde su an 276 bin konutumuzun is yerimizin insasi süratli bir sekilde devam etmektedir. Yine 4 bin 500’e yakin köyde vatandaslarimizin köydeki yasamlarini sürdürebilmesi, kirsal kalkinmayi devam ettirebilmemiz, yine orada köylerimizdeki ihtiyaçlari giderecek her türlü altyapisiyla, üstyapisiyla insaatlarimizi da sürdürmeye devam ediyoruz. Su ana kadar 76 bin konutumuzu teslim ettik. Insallah yil sonuna kadar 200 bin konutumuzu 11 ilimizde teslim edecegiz ve insallah 2025 yilina geldigimizde deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir afetzede kardesimiz kalmayacak" ifadelerini kullandi.

"Bizim de gayemiz, amacimiz depremzede kardeslerimizin duasini almaktir"

Dünyanin en güzel duygusunun yuva kurmak oldugunu söyleyen Bakan Kurum, "Depremin hemen ardindan 46 günde 11 ilde 180 bin konutun temelini atmis ve hizli bir sekilde vatandaslarimiza bu konutlarimizi teslim edecegimizin sözünü vermistik. Insallah her ay 25-30 bin konutumuzun teslimini yapip 2025 yilina geldigimizde artik tüm deprem bölgesinde yeni konutlarin yükseldigi, yeni konutlarda vatandaslarimizin oturdugu, ticaretiyle, turizmiyle, üretimiyle, istihdamiyla artik bölgenin kalkinma bölgesi olarak ilan edildigi bir deprem sürecini insallah vatandaslarimizla birlikte yasayacagiz. Hayatim boyunca sunu tüm kalbimle hissettim. Kurulan o yuvanin sakinlerinden dua almaktir. Bizim de gayemiz, amacimiz depremzede kardeslerimizin duasini almaktir. Onlarla el ele baslattigimiz o seferberlik anlayisiyla çalismalarimizi isin sonuna kadar sürdürmektir" diye konustu.



"Osmaniye’de 3 bin 572 yeni yuvayi vatandaslarimiza teslim ettik"

Osmaniye’de bugüne kadar 3 bin 572 yeni konutu depremzedelere teslim ettiklerini aktaran Bakan Kurum, "Insallah yil sonuna kadar da baslamis oldugumuz sehrin disindaki belirlenen alanlardaki konutlarimizin hemen hemen hepsi tamamlanacak. Agustos, Eylül, Ekim ayi itibariyla bu konut teslimlerini etap etap Osmaniyeli kardeslerimize insallah yapiyor olacagiz. Burada baslatmis oldugumuz 9 bin 100 konutumuz, is yerimiz Osmaniye’mizde hizli bir sekilde tamamlanip insallah vatandaslarimiza teslim edilecek ve biz de kardeslerimizin, vatandaslarimizin mutluluguna ortak olacagiz" dedi.



"Türkiye Yüzyili’ni insa etmenin yolu deprem bölgesini yeniden ayaga kaldirmaktan geçiyor"

Deprem bölgesinde sadece ev yapmadiklarini yeni bir sosyal yasam alani olusturduklarini belirten Bakan Kurum, "Deprem bölgesinin iklim sartlari, buradaki ekonomik sartlar, vatandaslarimizin bizden talepleri, yine buradaki sosyal ihtiyaçlari gözetecek projeler yapmaya çalisiyoruz ve yapilan projeler yesil alanlariyla, parklariyla, bahçeleriyle insallah gelecegin muhtesem Türk sehirleri olacaktir. Istiklal sehri bu anlamda istikbalimizin de insallah sehirleri olacak. 11 il için söylüyorum tüm vatandaslarimiz için söylüyorum. Çok aci günler çektiler, çok zorluk çektiler. Insallah istikbalimizi de hep birlikte insa edecegiz. Çünkü buradaki her bir kardeslerimiz hep söylüyoruz bize deprem sehitlerimizin emanetidir. Bu emanete sahip çikmak için biz de hep birlikte yollardayiz. 11 ilimizin hiçbir yerinde hiçbir kardesimiz kendisini asla ve asla yalniz hissetmeyecek. Ne dün ne de yarin hiç kimseyi geride birakmadik, kimseyi ayirt etmedik. Bu anlayista projelerimizi devam ettirecegiz. Buradaki tüm ekibimizle birlikte kendimize bir söz verdik. Depremzede kardeslerimizin yüzü gülene kadar biz gülmeyecegiz. Onlar evinde rahat uyuyana kadar biz evimizde rahat etmeyecegiz. Burada ticaret, turizm, eski hale gelene kadar da var gücümüzle gece gündüz çalisacagiz. Çünkü bizim Cumhurbaskanimizin liderliginde kutlu bir davamiz var, iddiamiz var. Bu ideal Türkiye Yüzyili iddiasidir. Ortak vatanimiz Türkiye’dir, ortak idealimiz Türkiye Yüzyili idealidir ve ortak derdimiz de hepimizin deprem bölgesidir, deprem bölgesindeki vatandaslarimizdir ve bu anlamda Türkiye Yüzyili’ni insa etmenin yolu deprem bölgesini degerli arkadaslar bir an önce ayaga kaldirmaktir ve buradan yeni kurulan her yuva burada yeni açilan her bir is yeri ve buradaki sanayinin, turizmin yeniden canlanmasi Türkiye’yi oldugundan daha güçlü hale getirecektir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA