Alkollü Sürücü, 'Senin Görevin Bu Degil' Diyerek Gazetecinin Üzerine Yürüdü

Aksaray’da alkollü olarak direksiyon basinda polise yakalanan sürücü, uygulamayi görüntüleyen basin mensuplarina tepki göstererek, “Senin görevin bu degil” deyip gazetecinin üzerine yürüdü. Ceza yememek için polis ekiplerine uzun süre dil döken sürücü sürekli telefonla birilerini arayip yardim istedi ama cezadan kurtulamadi.

Alkollü Sürücü, 'Senin Görevin Bu Degil' Diyerek Gazetecinin Üzerine Yürüdü
Olay, Haci Hasanli Mahallesi Kalealti Caddesi üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde bekçilerle birlikte sok uygulama yapan Il Emniyet Müdürlügü Asayis ve Trafik Subesi ekipleri süphe üzerine 34 TS 0068 plakali otomobili durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen T.S. (31) isimli sürücünün tedirgin hal ve hareketlerinden süphelenen polis, sürücüye alkol muayenesi yapmak istedi. Ilk önce alkolmetreye üflememek için polise uzun süre dil döken sürücü T.S., araya uygulama amirinin girmesiyle ikna edilerek alkol metreye üfletildi. “Çikmayacagini da biliyorum da üfleyeyim” diyerek alkolmetreye üfleyen T.S., 1,16 promil alkollü çikti. Trafik ekipleri tarafindan polis otosu basina davet edilen sürücü burada kendisini görüntülemek isteyen gazeteciye tepki göstererek gazetecinin üzerine yürüyüp, “Senin görevin bu degil kardesim. Senin görevin baska, bos ver. Senin görevin nedir arkadasim?” dedi.

Polis ekiplerince islemleri yapilan sürücü cezadan kurtulmak için sürekli telefonla birilerini arayarak polis memurlarina da kimseyi aramak istemedigini belirtip tepki gösterdi. Alkollü yakalanmasina ragmen görevini yapan gazetecinin görüntü almaya devam ettigini fark eden sürücü bu kez de gazetecinin görüntü almasina “Ayip” diyerek küfretti. Sürücü T.S.’ye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezasi kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise uygulama noktasina çagirilan bir yakinina teslim edildi.
Kaynak: İHA