663. Domaniç Yagli Pehlivan Güresleri'nde Baspehlivan Hüseyin Gümüsalan Oldu

Kütahya’nin Domaniç ilçesinde, bu yil 663’üncüsü düzenlenen Domaniç Yagli Pehlivan Güresleri’nde baspehlivanligi Hüseyin Gümüs Alan kazandi.

663. Domaniç Yagli Pehlivan Güresleri'nde Baspehlivan Hüseyin Gümüsalan Oldu
Kayilarin ilk güres tuttugu Domaniç Ebe Çamligi Er Meydani’nda bas, basalti, büyük orta, küçük orta, deste büyük, deste küçük, tozkoparan ve minik kategorilerinde 321 güresçi katildi.

Müsabakalarin finalinde Cengizhan Simsek’e üstünlük saglayan Hüseyin Gümüs Alan, baspehlivanligi elde etti. Organizasyonda üçüncülügü de Faruk Akkoyun ile Semih Turgut paylasti.

Bas alti kategorisinde ise Tolga Turan birinci, Emre Gürbüz ikinci ve Kerem Kahya ile Bekir Can Özturgut üçüncü oldular.

Domaniç Belediye Baskani Engin Uysal, "Domaniç, Türkün yeniden varolus ve tarih sahnelerine çikisinin ikinci Ergenekon’udur. Su anda üstünde dikildigimiz bu topraklarda, 1230 yilindan beri Kayi Türkleri güres tutar. Bu yüzden Domaniç, sadece bir cografya degil, ayni zamanda tarihimizin, kültürümüzün ve ruhumuzun yansimasidir. Asirlardir süregelen bir gelenegin, bir kültürün yasatildigi topraklardir Domaniç. Bugün burada, güres sahasinda ter döken güresçilerimiz, onlari sahlandiran, costuran cazgirlarimiz, alkis tutan halkimiz sadece basit bir güresi degil, asaleti, adaleti, gücü ve akli temsil etmektedirler" ifadelerini kullandi.

Baspehlivan Hüseyin Gümüsalan, organizasyonda emegi geçenlere tesekkür etti.

Müsabakalar sonunda basari elde eden güresçilere madalyalari takdim edildi.
Kaynak: İHA