15 Temmuz Gazisi Selahattin Kozan Açiklamasi 'Bu Vatan Için Kanimi Son Damlasina Kadar Vermeye Hazirim'

15 Temmuz gazilerinden Selahattin Kozan, "Vatan gittikten sonra, ülke gittikten sonra hiçbir seyin anlami yok. Bugün tekrar ayni sey olsa yine sokaga çikarim. Bu vatan için kanimi son damlasina kadar vermeye hazirim" dedi.

15 Temmuz Gazisi Selahattin Kozan Açiklamasi 'Bu Vatan Için Kanimi Son Damlasina Kadar Vermeye Hazirim'
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girisiminde köprüde vurularak gazi olan Selahattin Kozan, o gün yasadiklarini Ihlas Haber Ajansi’na anlatti.

O gece 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nün “bomba var” denilerek kapatildigini hatirlatan Kozan, “O sirada Üsküdar’daydim. Cumhurbaskanimiz açiklama yapana kadar darbe oldugundan haberimiz yoktu. Hemen Kisikli’ya gittik. Kisikli çok kalabalikti. Oradan Bogaz Köprüsü’ne geçtik. Köprü üzerinde vurulanlar ambulanslarla hastaneye tasiniyordu. Köprünün üzerine darbeciler sira halinde dizilmisti. Ates açilinca yere yattik. Darbecileri durdurmak için karsidan gidemeyecegimizi anlayinca bariyerlerden gitmeye karar verdik. Bariyerlerin oradan giderken bize tekrar ates açildi. Kursunlardan bir tanesi yanimdaki arkadasimin kolundan geçti. Ben de omzumdan ve kafamdan yaralandim. Sabah 06.45 siralarinda özel harekat müdahale etti. Benim vuruldugumdan haberim yoktu. Yanimdaki arkadas geçmis olsun deyince ne oldugunu sordum. Kafandan ve omzundan kan geliyor dedi.

Orada ambulanslara da ates edildi. Yarali tasiyan motosikletli bir çocuga daha ates ettiler. Ates açildigi için ambulanslar yaralilari da götüremedi. Kendi imkanlarimla ben hastaneye gittim. Hastaneye gittigimde çok yarali oldugunu gördüm. Kafam sarili halde tekrar köprüye gittim. Insallah bir daha böyle bir sey yasamayiz” seklinde konustu.

Türkiye’nin çok bedel ödedigini vurgulayan Kozan, “Hastanede ya ölecegiz ya basaracagiz dedim. Bu ülke için çok bedel ödendi. Ödenmeye de devam ediyor. Darbe tesebbüsü sirasinda sokaga çiktigimda annemin, babamin, çocuklarimin haberi yoktu. Vatan gittikten sonra, ülke gittikten sonra benim için hiçbir anlami yok. Tekrar ayni sey olsa yine sokaga çikarim. Kanimizin son damlasina kadar vermeye haziriz. O günler zor günlerdi. Cumhurbaskanimiz halki meydanlara çagirdi. 85 milyon insan vatanimizi kötü emelleri olan insanlardan korudu. Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyorum. Bu millete örnek oldu. Bu ülkeye 3-5 kisinin zarar veremeyecegi, bu halkin önüne geçilmeyecegi ögrenildi. Bu milletten Allah razi olsun, hep birlikte bu darbeyi engelledik. Hala o günden beri tank gördügümde yine mi darbe oluyor hislerine katiliyorum. Gazilerimiz, sehitlerimiz büyük mücadele verdiler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA