15 Temmuz'da Ölümden Dönen Gazi Mustafa Aras Yasadigi Dehseti Anlatti

Istanbul’da 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda tanka çikarak askerleri engellemek istedigi esnada yasanan bogusma sirasinda darbecilerin silahindan çikan 2 kursunla yaralanarak gazi olan Mustafa Aras, hain darbe girisiminin 8’inci yil dönümünde o karanlik geceyi anlatti.

15 Temmuz'da Ölümden Dönen Gazi Mustafa Aras Yasadigi Dehseti Anlatti
Fetullahçi terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girisiminin üzerinden 8 yil geçti. O gece yasanan olaylar neticesinde 300’den fazla kisi hayatini kaybederken, bin 491 kisi yaralandi. Kadin, erkek, genç, yasli demeden binlerce insan, demokrasiye ve milli iradeye sahip çikmak adina meydanlara inerek darbe girisimine direndi. Türk milletinin birlik ve beraberligi, darbe girisiminin basarisizlikla sonuçlanmasina sebep oldu. O gece, vatanini korumak için canini feda eden sehitler, Türk milletinin hafizasinda bir iz birakti.

Sakarya’da yasayan Mustafa Aras, Istanbul’da Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügü istikametinde darbeci askerlere direnmek ve demokrasiye sahip çikmak maksadiyla binlerce insanla birlikte meydanlara indi. Darbecilere karsi direndigi esnada tanka çikan ve darbeci askerlerle bogustugu esnada 2 kursunla yaralanan Mustafa Aras gazi oldu. Agir yaralanarak ölümden dönen Aras, hastaneye götürülürken çevresinde birçok insan oldugunu ancak hiçbirini hatirlamadigini belirterek, "Türk filmlerinde puslu sahneler olur ya, insanlari göremezsin. Cidden benimle birlikte gelenlerin hiçbirinin yüzünü hatirlamiyorum" diyerek yasadigi dehset dolu anlari anlatti. Ayrica Aras, yasadigi aciyi hatira defterinde sakliyor.

"Silah sesini duydum, elimdeki silah patladi sandim"

15 Temmuz hain darbe girisiminde yasadiklarini anlatan Aras, "15 Temmuz gecesi yolda ilerleyen tank arabalara ve insanlara zarar verip neredeyse bizi de ezecekti. Biz kenara kaçarak kendimizi koruduk. Bizi geçtikten sonra kosarak tankin üzerine çiktim. O esnada darbeci askerlerin kafasindaki migferlerini söküp attim. Yarbay rütbesindeki askeri de tanktan asagiya atmaya çalistim ama kemerle kendini baglamisti. Devaminda isin rengi degisti ve yasanan arbede esnasinda benim burnum kirildi. Ikitelli kavsagina dogru gelirken altgeçit var o mevkide tankin üzerinde bir aydinlik olustu. Burada yasanan arbede esnasinda askerin elindeki silah düstü, ben düsen makineli silahi aldim. Tank bu esnada hareket ediyor tabi ve ben kurma kolunu çekmeye ve ayni zamanda dengede durmaya çalisiyorum. Ilk silah sesini duydum, elimdeki silah patladi sandim. Ama daha kurma kolunu çekmedim, silahi hazirlamadim bu silah nasil patladi diye düsündüm. Daha sonra karin bölgemde sicaklik hissettim ve tisörtümü kaldirdim. Iki tane mermi girmis, kanlar süzülüyordu asagiya dogru. Vuruldugumu o sekilde anladim" dedi.



"Beni hastaneye götürenlerin yüzünü hatirlamiyorum"

Darbe girisimi esnasinda vatani için iki kursunla yaralanan gazi Aras, "Tanktan asagi ben atladim ya da düstüm bilmiyorum. Daha sonra kalktim bu sefer böyle derler ya kendi kendinle konusuyorsun, halüsinasyon görüyorsun cidden öyle seyler oldu. O vurulma ani çok acayip bir duygu; ne yasadiginizi veya ne düsündügünüzü hayal bile edemezsiniz. Her sey geliyor o anda insanin aklina. Araba isiklarinin bana dogru geldigini gördüm ve yere yattim. Oradaki vatandaslar gelip beni arabaya bindirdiler. O esnada hiçbir yerimi hareket ettiremiyordum. Devaminda beni hastaneye götürdüler. Türk filmlerinde puslu sahneler olur ya, insanlari göremezsin. Cidden benimle birlikte gelenlerin hiçbirinin yüzünü hatirlamiyorum. Ama o esnada birçok insan vardi çevremde, biri benimle konusuyor, ayakta tutmaya çalisiyordu. Acayip bir durumdu, o ani anlatamam. Genç bir arkadas geldi ’abi nasil hissediyorsun’ diye sordu ben de ’çok soguk burasi, donuyorum’ dedim ve ondan sonra bende zaten film koptu, gerisini hatirlamiyorum. Yogun bakimda 6-7 gün yatirdilar beni" diye konustu.

Kaynak: İHA