Yönetim Kurulu Seçimi Öncesi Santaj Olayina Iliskin Avukattan Açiklama

Sakarya’da VIB Turizm Yönetim Kurulu Baskani Suat Akin’in kardesinin yer aldigi görüntülerin montajlanip cinsel içerikli video ile santajda bulunulmasina iliskin santajin arkasinda oldugu ileri sürülen rakip firmanin sahibinin oglu T.Ç.’nin avukati, konunun sorusturma asamasinda oldugunu, yargilama sürecine geçilmedigini ve henüz mahkemece kabul edilmis bir iddianame olmadigini söyledi.

Iddiaya göre, yönetim kurulu öncesinde VIB Turizm Yönetim Kurulu Baskani Suat Akin’a baskanligi biraktirabilmek için çirkin bir santaj yapildi. Suat Akin’in yurt disinda oldugu tarihte hem firmaya siber saldirida bulunuldu hem de yönetim kurulu seçimi öncesi yöneticilerin oldugu WhatsApp grubuna Suat Akin’in kardesi Soner Akin’in oldugu ve montajla üretilen cinsel içerikli videolar gönderildi. Sehirde kisa sürede kulaktan kulaga yayilan görüntüler ve tehditlerin ardindan Suat Akin, maruz kaldigi olaya iliskin açiklamalarda bulundu. Bunun üzerine santajin arkasinda oldugu ileri sürülen rakip firmanin sahibinin oglu T.Ç.’nin avukati da bir açiklama yaparak, 12 Temmuz’da yayinlanan haberlerde olayla ilgili iddianamenin kabul edildigi ifadelerinin dogru olmadigini söyledi.



T.Ç.’nin avukati Ali Fethi Gürler yaptigi açiklamada, “Müstekilerin yaptigi suç duyurusu üzerine baslatilan sorusturma Sakarya Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde devam etmektedir. Halihazirda mahkemece kabul edilmis bir iddianamenin varligi söz konusu degildir. Dolayisiyla henüz sorusturma islemleri devam etmekte olup, yargilama asamasina geçilmis dahi degildir. Sakarya 2. Sulh Ceza Hakimligi’nin verdigi karar bir kisim delillerin toplanmasina iliskin bir karar olup, bu deliller toplanmis ve sonuçlari da dosya içerisinde yer almaktadir. Sorusturma asamasi devam ettigi için ve sorusturmanin gizliligi ilkesine gösterdigimiz ehemmiyet geregi raporlara yahut dosyanin durumuna iliskin bir açiklama yapmaktan imtina etmekteyiz” dedi.

Kaynak: İHA