Vali Çelik, Mezbahane Ve Hayvan Barinagi Insaatinda Incelemelerde Bulundu

Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari-Van karayolunda yapimi devam eden mezbahane insaati ile Sümbül Mahallesindeki hayvan barinagi insaatinda incelemelerde bulundu.

Vali Çelik, Mezbahane Ve Hayvan Barinagi Insaatinda Incelemelerde Bulundu
Vali Ali Çelik, beraberindeki Vali Yardimcisi Tayyar Emre Mahmutoglu ile birlikte 120 küçükbas ve 20 büyükbas hayvanin ayni anda kesilebilecegi, bin 500 metrekare kapali alana sahip mezbahane insaatinda incelemelerde bulundu. Türkiye ve Avrupa kriterlerine uygun olarak dizayn edilen ve tam otomatik mekanizmaya sahip mezbahane hakkinda yetkililerden bilgi alan Vali Çelik, eksikliklerin en kisa sürede giderilerek biran önce hizmete açilmasi için ilgili birimlere talimatlarini iletti.

Daha sonra Sümbül Mahallesi’nde bulunan hayvan barinagi insaatini gezen Vali Çelik, burada incelemelerde bulundu. Içerisinde rehabilitasyon merkezi, tedavi merkezi, kedi evi, köpek evleri, idari bina ve kisin hayvanlarin üsümemesi için isitma sisteminin olacagi hayvan barinaginin çevre düzenlemesinin yapilmasini isteyen Çelik, eksiklerin hizli bir sekilde giderilerek hayvan barinaginin en kisa zamanda faaliyete geçmesi için ilgili birimlere talimat verdi.
Kaynak: İHA