Rektör Süleyman Kiziltoprak Açiklamasi '15 Temmuz'da Türk Halki Iradesine Ölümü Pahasina Sahip Çikmistir'

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, 15 Temmuz’da Türk halkinin iradesine ölümü pahasina sahip çiktigini ifade etti.

Rektör Süleyman Kiziltoprak Açiklamasi '15 Temmuz'da Türk Halki Iradesine Ölümü Pahasina Sahip Çikmistir'
Rektör Kiziltoprak, yaptigi açiklamada, Kütahya’da Pazartesi günü gerçeklestirilecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Irade Günü Yürüyüsü’ne akademisyenlerin cübbeleri giyerek katilacagini belirtti.

Kiziltoprak, "15 Temmuz darbe girisimine kadar, 1622’den 15 Temmuz 2016’ya kadar geçen süreci dikkate aldigimizda, bu kanli darbecilere gerçekten dersini veren Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmustur. Adeta yakin tarihimizde, 400 yillik bir büyük geçmisimizde, darbecilerin her defasinda basarili olarak iktidari siddet yoluyla ele geçirmesine bir son vermistir ve dur demistir. Bunu da demokratik degerlere dayanarak yapmistir. Iktidar ancak milli iradenin sandikta verdigi kararla degisir, demistir. Sandikta milli irade kararini verdikten sonra tekrar milletin önüne sandik gelene kadar artik o milletin mesru temsilcisi cumhurbaskanidir. Erdogan’in toplum nezdindeki mesruiyeti onun aziz Türk milleti ile kurdugu samimi, dostane bagi, darbeye toplumla birlikte Türk milletine liderlik ederek karsi çikma iradesi, 400 yildir muvaffak olduklarini düsünen kanli darbecilerin maglup olmasini saglamistir ve Erdogan yakin tarihimizde Genç Osman’in yapamadigini yapmis, Genç Osman’dan beri gelen bu gelenege imkan vermemis ve hem toplumsal hem hukuki hem de siyasal mesruiyetini ön plana çikararak darbecilere kara gün yasatmistir. Cumhurbaskani Erdogan gerçekten milletinin baskomutani oldugunu, milletin lideri oldugunu göstermis ve darbecilere gereken dersi vermistir. 27 Mayis’in tekrarlanmasina müsaade etmemistir. Sultan Abdülhamit’in, Sultan Abdülaziz’in basina gelenlerin tekrar yasanmasina ve milletimizin vicdaninda bir yara açilmasina müsaade etmemistir. Bundan sonra dünyada bütün siddet yanlilari, siddet kullanarak, kan dökerek, fitne fesat çikararak iktidari ele geçirmeye çalisanlar, Tayyip Erdogan’in liderligini hatirlayarak geri adim atacaklardir. Pazartesi günü Ulu Cami’den baslayin Zafer Meydani’na kadar devam edecek olan Milli Birlik Günü Yürüyüsü’ne biz akademisyenler cübbelerimizle katilacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA