Bakan Uraloglu'ndan Erzurum'a Hizli Tren Müjdesi

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, AK Parti Erzurum Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi’nda açiklamalarda bulunarak, Erzurum’da TCDD Bölge Müdürlügünün kuruldugunu ve fiili olarak kisa zamanda hayata geçirilecegini bildirdi.

Bakan Uraloglu'ndan Erzurum'a Hizli Tren Müjdesi
Bakan Uraloglu, “Ilk etapta biz Sivas’tan Kars’a kadar olan mevcut demiryolu hattimizi rehabilite ediyoruz ve buradaki kapasiteyi artiriyoruz. Hizli tren ile ilgili çalismalarimiz da devam ediyor. Onu da çok uzatmadan yapim çalismalarini ve ihalesini yapip baslayacagiz.” seklinde konustu.

Ulasimla ilgili Erzurum’da devam eden tünel ile standart yükseltme çalismalarinin projelerinin ve takibinin yapildigini söyleyerek en kisa zamanda hayata geçireceklerini bildiren Uraloglu, “Erzurum’u seviyoruz, onun için hizmet etmeye devam edecegiz.” dedi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, AK Parti Erzurum Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisinda açiklamalarda bulundu. Erzurumlular ile bir araya gelen Bakan Uraloglu, “Geçen hafta içerisinde ilk yerli ve milli uydumuz TÜRKSAT 6A’yi uzaya firlattik, onun mutlulugunu gururunu yasiyoruz. Bu ülkenin bir evladi ve bir mühendis olarak bunu yapabilmenin hakli gururu sevinci ve heyecani var. Cumhurbaskanimiz bize hedef göstererek her türlü maddi ve manevi destegi verdi.” ifadelerini kullandi. Uraloglu, Erzurum’da yaklasik 4 buçuk yil görev yaptigini hatirlatarak, “Erzurum’un ekmegini yedik, suyunu içtik ve hizmet etmeye çalistik. Sonrasinda da Genel Müdür olarak hizmet etmeye çalistik. Simdi de bu görev vesilesiyle insallah bütün Türkiye’mize oldugu gibi Erzurum’a da hizmet etmeye devam edecegiz. Çünkü Erzurum, durusuyla, ülkemizin milli manevi degerlerine sahip çikmasi ve destek vermesiyle beraber bize her zaman güç vermistir, destek olmustur.” dedi.



“Erzurum’a hizli tren çalismalarimiz devam ediyor”

Uraloglu, Erzurum’un ulastirmasiyla ilgili yapilan, planlanan ve devam eden çalismalarin oldugunu vurgulayarak, “Bunlari da bir program dahilinde, Bakanlarimizla, Milletvekillerimizle, Belediye Baskanlarimizla ve Il Teskilatimizla hayata geçirecegiz.” dedi.

Erzurum’da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari Bölge Müdürlügünün resmi olarak kuruldugunu bildiren Uraloglu, fiili olarak da bütün üniteleriyle kisa zamanda hayata geçirileceginin altini çizerek, “Ilk etapta biz Sivas’tan Kars’a kadar olan mevcut demiryolu hattimizi rehabilite ediyoruz ve buradaki kapasiteyi artiriyoruz. Erzurum’a hizli tren ile ilgili çalismalarimiz da devam ediyor. Çok uzatmadan ihalesini yapip yapim çalismalarina baslayacagiz.” seklinde konustu.

Ulasimla ilgili Erzurum’da devam eden tünel ile standart yükseltme çalismalarinin projelerinin ve takibinin yapildigini söyleyerek en kisa zamanda hayata geçireceklerini bildiren Uraloglu, “Erzurum’u seviyoruz, onun için hizmet etmeye devam edecegiz. Il Danisma Kurulu’nun Erzurum’a hayirlara ve daha güzel hizmetler yapmamiza vesile olmasini diliyorum. Sizleri saygiyla, sevgiyle, muhabbetle selamliyorum” dedi.

Kaynak: İHA