Yüksek Talep Konut Kiralarini Artiriyor

Deprem bölgesi Malatya’da, konuta artan talep kira fiyatlarini artirdi. Malatya Emlakçilar Odasi Baskani Ali Özgül, iki yildir yürürlükte olan ‘yüzde 25 zam siniri’ uygulamasinin sona ermesiyle birlikte kent genelindeki kira fiyatlarinda ciddi artislarin yasandigini söyledi.

Yüksek Talep Konut Kiralarini Artiriyor
Deprem bölgesi Malatya’da, iki yildir yürürlükte olan ‘yüzde 25 zam siniri’ uygulamasinin sona ermesiyle birlikte 7 ila 20 bin TL araliginda degisen kira fiyatlari 13 ila 30 bin TL araliginda seyrediyor.

“Yüzde 25 zam siniri uygulamasi kalkinca kiralar daha çok artmaya basladi”

Kentte son aylarda artan konut talebinin ancak yüzde 20’sinin karsilanabildigini belirten, Malatya Emlakçilar Odasi Baskani Ali Özgül, “Iki yildir devam eden yüzde 25 zam siniri uygulamasi Temmuz ayi itibariyle yürürlükte kalkti. Ilimizde son bir aydir kiralik konutlara olan yüksek talep, kira fiyatlarini arttirmisti. Yüzde 25 zam siniri uygulamasinin kalkmasiyla birlikte kiralar daha çok artmaya basladi.

Bugün Malatya’da, 12 ila 13 bin TL’den asagi kiralik ev bulmak çok zor. Buna bir çözüm bulunmasi gerekiyor. Aksi halde büyük bir magduriyet olusacaktir” dedi.



“Kent genelinde acil 5-6 bin konuta ihtiyaç var”

Deprem bölgelerindeki kentlere kira sinirlamasi getirilmesinin gerektigini kaydeden Özgül, “Malatya’da suan talebin karsilanabilmesi için acil 5-6 bin konuta ihtiyaç var. Aksi halde önümüzdeki aylarda okullarin açilmasi ve tayin dönemi ile birlikte olusacak konut talepleri daha da artacaktir. Bu duruma acil çözüm bulunmali çünkü talep git gide artiyor“ diye konustu.

Kaynak: İHA