Varagel Tüneli Ve Çevresini Görmek Isteyenler Bu Manzarayla Karsilasti

Zonguldak’in Liman Caddesi’nde Jeopark agina dahil edilen varagel tüneli ve çevresini görmek için sehir disindan gelen misafirler çevre kirliligi nedeniyle belediyeye tepki gösterdi.

Varagel Tüneli Ve Çevresini Görmek Isteyenler Bu Manzarayla Karsilasti
Liman Caddesi’nde dönemin kömür tasinmasi için kurulan varagel tüneli ve çevresindeki endüstriyel mirasi görmek isteyen misafirler Zonguldak Belediyesi’nin çevre temizligini yapmamasi nedeniyle tepkilerini dile getirdi.

Daha önce güzergaha proje çizildigi ancak projenin hayata geçirilmedigi ögrenilirken varagel tüneli ve çevresinin Zonguldak Jeoparki Agi’na dahil edildigi ancak çevre düzeni ve temizliginin Zonguldak Belediyesi tarafindan yapildigi ögrenildi.

Sehir disindan gelen misafirlerine endüstriyel mirasi tanitmak ve sehrin essiz manzarasini gezdirmek için bölgeye getirdigini ifade eden sehir sakini, “Dogasiyla, deniziyle tarihi ve turistik bir sehirde yasiyoruz. Sehir disindan gelen misafirlerimi Liman Caddesi’ndeki güzelligi göstermek için gezdirmek istedim. Gittigimize pisman oldum. Alkol siseleri, cam kiriklari, atiklar, bir tarafta insan diskilari var. Misafirlerimize karsi çok mahcup olduk. Bize ‘Böyle güzel yerlere neden sahip çikilmiyor?’ diye elestiride bulundular. Biz böyle utanirken bu sehri yönetenler utanmiyor mu? Yaz sezonu diyoruz sehre misafir gelecek diye bekliyoruz. Misafirlerimizi böyle nasil gezdirecegiz? Baska sehirde olsa insanlar kilometrelerce uzakliktaki yerleri görmeye gidiyor. Biz ise yani basimizdaki mirasimiza sahip çikamiyoruz. Gerçekten çok utanç verici” diye tepki gösterdi.
Kaynak: İHA