Vakiflardan TOGG'lu Sünnet Söleni

Kültür ve Turizm Bakanligi Vakiflar 1. Bölge Müdürlügü tarafindan Istanbul ve Tekirdag’da sosyal yardim yapilan ailelerin çocuklarina sünnet söleni düzenlendi. Milli otomobil TOGG ve klasik otomobillerden olusan konvoy renkli görüntüler olusturdu.

Vakiflardan TOGG'lu Sünnet Söleni
Kültür ve Turizm Bakanligi Vakiflar 1. Bölge Müdürlügü, Istanbul ve Tekirdag’da kuru gida yardimi yapilan ailelerin çocuklari için sünnet söleni düzenledi.

Sünnet sölenine 40 çocukla birlikte, aile üyelerinden olusan 150 kisi de katildi.

Çocuklara, sünnet kiyafeti, spor ayakkabi ve bisikletler alindi.

TOGG’lu ‘tarihten günümüze’ konvoyu

Sünnet söleni ailelerin Eyüp Imareti’nde bulusmasiyla basladi.

Coskuyla gerçeklesen sünnet söleninde yerli ve milli otomobil TOGG ve klasik otomobiller süslendi. ‘Tarihten Günümüze’ konvoyu olusturuldu. Sünnet konvoyunun ilk duragi Vakif eserleri ve Rahmi Koç Müzesi oldu. Müzede çocuklara tarihi ve yerli araçlar hakkinda bilgi verildi.

Ögle saatinde sünnet konvoyu Eyüp Sultan Camii’ne geldi. Hem cami hem de türbe ziyaret edilerek, dualar okundu.

Çocuklar Hacivat ve Karagöz ile eglendi

Sünnet konvoyunda yer alan çocuklar ile ailelerine Eyüp Mihrisah Valide Sultan Imareti’nde yemek verildi.

Imaret bahçesine oyun parki kurularak, misirlar dagitilip çocuk müzikleri esliginde oyunlar oynanip hediyeler dagitildi. Çocuklar palyaço, Hacivat ve Karagöz oyunlariyla keyifli vakit geçirdi.

Tarihi vakfin hayir sarti

Amasya’da 1496 tarihinde kurulan ve halen Vakiflar Genel Müdürlügü tarafindan temsil edilen Sultan 2. Bayezid Vakfi’nin hayir sarti, Istanbul 1. Bölge Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen muhtesem sölen ile gerçeklestirilmis oldu.
Kaynak: İHA