Uzmanlardan KPSS Adaylarina Mesaj Açiklamasi 'Kendinize Olan Güveninizi Koruyun Ve Yeteneklerinize Inanin'

Sakarya Büyüksehir Belediyesi SGM’nin uzman psikologlari, KPSS sinavina girecek adaylarla seslendi. Açiklamada, “Kendinize olan güveninizi koruyun, yeteneklerinize inanin ve her gün bir adim daha ileriye gitmek için çaba sarf edin. Gireceginiz bu sinav, hayatinizin önemli bir adimi iken, bu süreçte kendinize iyi bakmak da en az sinav kadar önemlidir” ifadeleri yer aldi.

Uzmanlardan KPSS Adaylarina Mesaj Açiklamasi 'Kendinize Olan Güveninizi Koruyun Ve Yeteneklerinize Inanin'
Sakarya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Gelisim Merkezi’nin uzman psikologlari, KPSS sinavina girecek adaylarla ilgili ortak bir açiklamada bulundu. Kritik sinav öncesi adaylara önemli tavsiyelerde bulunan uzmanlar, sinav esnasinda sakin kalmanin ve stratejik hareket etmenin tüyolarini paylasti.

En iyi performans için destek vermeye haziriz

Açiklamada sinava girecek adaylara destegin devam edecegi belirtilerek, “KPSS, ülkemizin genç yeteneklerinin kamu hizmetine katilimini saglayan kritik bir sinavdir. Her yil binlerce genç, bilgi ve yeteneklerini ortaya koyarak bu sinava hazirlanmakta, gelecekleri için önemli bir adim atmaktadir. Bizler, KPSS adaylarina destek olmak ve sizlerin bu önemli sinavda en iyi performansi sergilemenizi saglama yolunda destek vermeye her zaman hazir oldugumuzu belirtmek isteriz. Sizlerin motivasyonunuzu yüksek tutmaniz, stres yönetimi becerilerini gelistirmeniz ve stratejik planlama yapmaniz konularinda sizlere rehberlik etmek önemli amaçlarimizdan biridir” denildi.

Sinavin basinda zaman yönetimi konusunda planlama yapilmali

Sinavda olusabilecek kaygilara karsi da çesitli tavsiyelerde bulunan uzmanlar, “Sinav ile ilgili kaygi hissetmenin normal oldugunu unutmamaniz, kaygiyi yönetmenin mümkün oldugunu kendinize hatirlatmaniz süreç için çok önemlidir. Sinav kayginizi yönetmek için, dogru nefes alma egzersizleri yapmak, sinir sisteminizi sakinlestirerek kaygiyi yönetmenize katki saglar. Olumlu içsel konusmalar ile sinav öncesinde ve esnasinda kendinizi motive edebilirsiniz. Sinavin basinda zaman yönetimi konusunda planlama yapmaniz süreci daha kaliteli sürdürmenizi saglayacaktir. Dikkatinizin dagilmaya basladigini fark ettiginiz noktalarda kisa molalar vererek derin nefesler ile birkaç saniye rahatlamak odaginizi geri kazanmaniza yardim edecektir. Bu kisa molalarda ellerinizi ve omuzlarinizi hareket ettirerek vücudunuzdaki gerginligi de azaltabilirsiniz. Dehidrasyonun kaygiyi arttirabilecegi bilindigi için, sinav esnasinda yaninizda su bulundurmak gereklidir” ifadeleri yer aldi.

Her basari önce bir hayal olarak baslar

Açiklamanin son bölümünde ise, sürecin dengeli bir sekilde yönetilmesi gerektigi ifade edilerek, “Degerli adaylar, sizler sadece sinavda degil, hayatinizin her alaninda basarili olabilecek güç ve potansiyele sahip bireylersiniz. Kendinize olan güveninizi koruyun, yeteneklerinize inanin ve her gün bir adim daha ileriye gitmek için çaba sarf edin. Gireceginiz bu sinav, hayatinizin önemli bir adimi iken, bu süreçte kendinize iyi bakmak da en az sinav kadar önemlidir. Bu süreci dengeli bir sekilde yürütmek, hem sinav performansiniz hem de psikolojik dayanikliliginiz konusunda olumlu yönde etki edecektir. Unutmayin ki, her basari önce bir hayal olarak baslar. Geleceginizi sekillendirme yolunda attiginiz bu önemli adimda size sonsuz basarilar dileriz” sözlerine yer verildi.

Kaynak: İHA